SVI U ŠOKU

Kolege i prijatelji opraštaju se od chefa Andreja Barbierija

10.03.2019 u 08:30

Bionic
Reading

Nakon dugogodišnje borbe s bolešću slavni chef Andrej Barbieri preminuo je u 50. godini, a od njega se sada opraštaju mnoge kolege i prijatelji kod kojih je ostala velika praznina

‘Medo moj predivni... Kako da kažem zbogom, kad sam ti rekla da će sve biti u redu? Kako da okrenem zemlju naopačke pa da bar još jednom naslonim glavu na tebe? Bar još jednom. Ono što me "danas" čini najsretnijom počelo je s tobom, gotovo sve što znam ti si me naučio, dao si mi krila, vjetar u leđa i čvrsto podupirao... sad te više nema i ja se osjećam kao da su mi slomljena krila. Boli me što te nema, toliko da opisati ne mogu. Samo bi htjela da se vratiš, da opet uđeš kroz naša vrata i baciš se na trosjed pored mene, da pijemo tvoj najdraži rum, smijemo se pa i plačemo, planiramo što i kako dalje. A toliko smo planova imali. Nismo dočekali onaj mali voziček koji si htio, al jesi li baš morao tako brzo otići? Nije fer. Nismo se tako dogovorili. Sad te više ništa ne boli iako mi to nije utjeha. Ne postoji utjeha. Bit ćeš uvijek sa mnom, u svakom potezu noža, u svakoj ribi, u svakoj tavi i u svakom komadiću mog srca, zauvijek. Volim te puno, medo moj. Sad počivaj u miru. Nek te čuvaju anđeli’, napisala je gastro blogerica Lana Klingor Mihić nakon što su joj javili tužnu vijest da je u subotu navečer u Rijeci premirno chef Andrej Barbieru.

Budući da su Lanu i Andreja vezali mnogi zajednički projekti, a kako sama kaže u planu su ih imali još puno više, Klingor je nakon toga obavila još jednu fotografiju dragog prijatelja i poručila: ‘Probudite me molim vas, boli me’.

  • +11
Andrej Barbieri Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

‘Otišao je naš Maestro... Volimo te. Zauvijek ćeš biti s nama’, napisali su nakon tuže vijesti na službenom Instagram profilu zagrebačkog restorana Barbieri’s.

View this post on Instagram

Otisao je nas Maestro... Volimo te. Zauvijek ces biti s nama.

A post shared by BARBIERI'S (@barbieris_barbieris) on

Barbierijev odlazak pogodio je i vinara Brunu Trapana koji je napisao: ‘Otišao je jedan od najvećih, dragi Enđin fališ nam već previše! Do neke druge prilike.’

Splitski chef Braco Sanjin također je imao prilike surađivati s Andrejem pa ga je odlazak pogodio. ‘Adio prijatelju’, poručio je Sanjin.

Na Instagramu se o ovoj temi oglasio i dugogodišnji novinar i bloger Domagoj Jakopović ‘Ribafish’. ‘Zbogom ljudino, legendo i vječni dječače koji si se u sekundi znao transformirati u vrhunskog erudita, kakva si ti samo bio enciklopedija... Premalo sam naučio od tebe, morali smo se još puno puta ismijati, ali život eto nije fer. Počivao u miru, brate, vidimo se jednog dana gore na Lovranskom bambusu, onako kako si ga jedino ti radio..Počivao u miru’, napisao je Ribafish.