beogradska indie četvorka

KOIKOI stižu u Zagreb, Novi Sad, Ljubljanu i Šibenik

27.12.2023 u 12:04

Bionic
Reading

Grupa KOIKOI za sam kraj 2023. i početak 2024. već ima upisana četiri veća koncerta. Prvo će se krajem prosinca zaputiti do Šibenika, zatim u siječnju slijede Novi Sad i Zagreb, dok je Ljubljana planirana za kraj veljače

Azimut, Šibenik – 30. prosinca 2023.

Šibenski klub Azimut jedan je od ključnih epicentara nezavisne scene u regiji i ove godine slavi deset godina rada. Jedan od rođendanskih koncerata upravo je nastup grupe KOIKOI u subotu, 30. prosinca. Ulaznice po cijeni od 10 eura su već u prodaji u sustavu Entrio.

Distrikt, Novi Sad – 13. siječnja 2024.

Novosadski Doček jedinstvena je umjetnička proslava dvije Nove godine u Novom Sadu. Specifičnost ove manifestacije u multikulturalnom gradu ogleda se u dualnosti, te Novosađani i turisti već sedam godina zaredom slave Doček kao prelazak iz jedne u drugu godinu, 31. prosinca i 13. siječnja.

Nakon odličnog programa 31.12. stiže i proslava 7532. godine u subotu 13. siječnja , na gotovo 40 lokacija u gradu, među kojima je i novi centar suvremenog stvaralaštva – Distrikt u naselju Liman. Program u Proizvodnji u Distriktu počinje u 21:00, a uz KOIKOI će nastupati i Zhiva, Keni nije mrtav, Rouzi i Jowam, a ulaznice su dostupne u sustavu Gigstix.

Tvornica kulture, Zagreb – 26. siječnja 2024.

Zagrebačka Radio Tvornica zaokružuje svoju drugu godinu postojanja velikom koncertnom večeri u petak, 26. siječnja. Prvi Veliki pogon najveće koncertne dvorane u Hrvatskoj stižu KOIKOI, Klinika Denisa Kataneca, Smrdljivi Martini te Dža ili Bu.

Radio Tvornica predstavlja novu, urbanu glazbu i kulturne sadržaje, obavještava o novim događanjima, promiče zelene teme te aktivan i zdrav život, a dostupna je na siteu radija te kao digitalni radio na DAB+ platformi. Ulaznice po cijeni od 12 eura mogu se kupiti u sustavu Entrio.

Hali Gali @ Gala Hali, Ljubljana – 23. veljače 2024.

Prva Hali Gali kompilacija objavljena je u prosincu 2019. i donijela je najsvježiji presjek srpske alter scene. Novo izdanje (s novim KOIKOI singlom) planirano je za početak veljače 2024., pa će se koncertno predstaviti u petak, 23. veljače u ljubljanskoj Gala Hali, u sklopu 10. izdanja MENT-a, jedne od najvećih regionalnih showcase konferencija. Pozornicom u Metelkovoj protutnjat će KOIKOI, Andria, Cactus Fields, NADYA, Stevie Whisper, Ubili su batlera i Vizelj.

Ulaznice se mogu kupiti na službenoj stranici MENT-a.

Protekla godina pokazala je da za grupu KOIKOI najbolje tek dolazi. Ova beogradska indie četvorka i jedan od najfascinantnijih live bendova regije nedavno je potpisala su za uglednu francusku booking agenciju Voulez-vous Danser. Također, nagrađeni su priznanjem ‘Miroslav Miša Aleksić’ za najveće mlade nade u sklopu glazbene nagrade GODUM koje dodjeljuje srpsko ‘Udruženje muzičara jazz, zabavne i rock muzike’. Posebna čast grupi ukazana je izvođenjem hita ‘Misisipi’ od strane Big Benda RTS-a.

Od 2022. naovamo IMPALA ih je uvrstila na popis ‘100 Artists To Watch', bili su u finalu HEMI glazbene nagrade i ulovili nominaciju za Music Moves Europe Awards 2023 kao jedan od 15 najboljih nadolazećih artista u Europi. Svirali su većini najvažnijih klubova u regiji, kao i festivala kao što su EXIT, OK Fest, Belgrade Beer Festu, InMusic, Arsenal, MENT i mnogi drugi. KOIKOI zvuk i njihov fantastičan debi ‘Pozivi u stranu’ čuo se i na brojnim uvropskim festivalima - od Groningena, gdje su nastupili na Eurosonicu, najvećem europskom showcase festivalu, i Hamburga, gdje su oduševili na Reeperbahnu, pa sve do amsterdamskog Paradisea, zatim Bruxellesa, Eindhovena, Praga, Brna, Bratislave, Budimpešte, Bukurešta i Tallina.

U 2024. godini stiže nova KOIKOI glazba i projekti, kao i puno popunjeniji koncertni kalendar.

KOIKOI: