beogradska indie četvorka

KOIKOI potpisali za Voulez-vous Danser i potvrdili Proto Tip za goste u Zagrebu

13.11.2023 u 15:40

Bionic
Reading

KOIKOI, beogradska indie četvorka i jedan od najfascinantnijih live bendova regije, potpisali su za uglednu francusku booking agenciju Voulez-vous Danser i pridružili se njihovom dugačkom popisu sjajnih nezavisnih imena

Veliki korak prema internacionalnom tržištu grupa tako će napraviti unutar agencije koja zastupa artiste kao što su Faithless, Travis, The Raveonettes, Saint Etiene, Mouse On Mars, Bikini Kill ili Alice Glass.

KOIKOI - Misisipi [official music video] Izvor: Društvene mreže

Paralelno s ovim izuzetnim uspjehom grupa je nedavno nagrađena kao mlade snage godine u Srbiji. Priznanje koji nosi ime 'Miroslav Miša Aleksić' u sklopu glazbene nagrade GODUM dodjeljuje srpsko 'Udruženje muzičara jazz, zabavne i rock muzike'. Posebna čast grupi ukazana je izvođenjem hita 'Misisipi' od strane Big Benda RTS-a.

Ovim sjajnim rezultatima KOIKOI privode kraju ciklus svog hvaljenog debija 'Pozivi u stranu', a jedna od lokacija na kojem će ga koncertno zaokružiti je zagrebački klub Močvara gdje stižu u petak 17. studenog.

Kao predgrupa u klubu na savskom nasipu pridružit će im se beogradski Proto Tip. Ova indie-noise četvorka krenula je s kompilacije 'Hali Gali' 2019. godine, da bi već sljedeće sezone izbacili EP 'Strah od izvesnog'. Svoje najzapaženije izdanje grupa je zakucala u veljači 2023., fantastičan album 'S ivice sanjanja' kojeg će premijerno svirati u Zagrebu.

Dan nakon Zagreba KOIKOI otisnut će se put Beča gdje će svirati u klubu WUK.

KOIKOI je najlakše nazvati indie-rock bendom, ali u njihovoj glazbi krije se puno više toga. Iz njihove izdavačke kuće Moonlee Records reći će kako bend slušatelje začara 'transžanrovskim kombiniranjem autohtone glazbene tradicije i suvremenih zapadnih trendova', a ako se onoj sintagmi indie-rock trebaju dodati još neki 'opipljivi' žanrovi, to se može napraviti s pojmovima post-punk, dream-pop ili disco-punk.

Kako god ih nazvali, jedno je jasno - KOIKOI su trenutno jedno od najzanimljivijih regionalnih imena. Prvi put su se predstavili na 'Hali Gali kompilaciji' iz 2019. godine zajedno s ostalim bendovima s takozvane nove beogradske glazbene scene. Ubrzo su postali artist kultne izdavačke kuće Moonlee Records za koju su 2021. godine objavili svoj prvi album 'Pozivi u stranu'.

Taj album je najavila pjesma 'Misisipi' koja ubrzo postaje pravi mali hit u nezavisnim krugovima, a njen fantastičan prijem donio je i velika očekivanja od albuma. KOIKOI ih je i opravdao pa je 'Pozivi u stranu' bio među najboljim regionalnim albumima na svim važnijim godišnjim muzičkim listama. Nakon tog albuma uslijedili su brojni koncerti diljem regije, a osim po klubovima nastupali su i na mnogim važnim festivalima, između ostalih na Exitu, OK Festu, Belgrade Beer Festu, InMusicu, Arsenalu, MENT-u u Ljubljani i drugima.

KOIKOI - Hrast [Official music video] Izvor: Društvene mreže

Nakon što ih je IMPALA uvrstila na popis '100 Artists To Watch' u 2022. godini i finala HEMI glazbene nagrade, krajem prošle godine KOIKOI su bili nominirani i za Music Moves Europe Awards 2023 kao jedan od 15 najboljih nadolazećih artista u Europi. Istovremeno svojom live energijom lome jezične barijere i osvajaju fanove na brojnim uvropskim festivalima - od Groningena, gdje su nastupili na Eurosonicu, najvećem europskom showcase festivalu, i Hamburga, gdje su prošli tjedan oduševili na Reeperbahnu, pa sve do amsterdamskog Paradisea, zatim Bruxellesa, Eindhovena, Praga, Brna, Bratislave, Budimpešte, Bukurešta i Tallina.

Ulaznice za Močvaru u prodaji su po cijeni od 12 eura, dok će na dan koncerta 17. studenog iznositi 15 eura. Kupiti se mogu na službenoj stranici kluba Močvara.

Koncert se održava u sklopu projekta 'Močvarno poduzetništvo' kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Zajedno do fondova EU: https://mochvara.hr/mocvarno-poduzetnistvo/

Koncert je podržan od strane Liveurope mreže. Mreža Liveurope sufinancirana je kroz program Kreativne Europe Europske unije. https://mochvara.hr/liveurope

KOIKOI: