odabrala impala

Klinika Denisa Kataneca među 100 izvođača vrijednih pažnje!

28.03.2024 u 13:57

Bionic
Reading

Impala je u suradnji s YouTubeom objavila listu '100 Artists to watch' (100 izvođača na koje treba obratiti pažnju) u 2024. godini

I ove godine lista predstavlja raznoliku selekciju talenata iz cijelog europskog nezavisnog glazbenog sektora. Lista je sastavljena na osnovu preporuka članova IMPALA-e uključujući i članove RUNDA-e, koji su i ove godine sudjelovali u izboru 11 izvođača koji predstavljaju regionalnu nezavisnu glazbenu scenu.

Ove godine to su (abecednim redom): Barbara Popović (MK), freekind. (SLO), Funk Shui (MK), IDEM (HR), Klinika Denisa Kataneca (HR), Lenhart Tapes (SRB), Let 3 (HR), Iva Lorens (SRB), MRFY (SLO), ZHIVA (SRB), ZOSTER (BiH).

Klinika Denisa Kataneca - Vampiri Izvor: Društvene mreže

Ova paneuropska inicijativa ima za cilj skrenuti pažnju na izvođače iz različitih kulturnih sredina i žanrova, naglašavajući uključivost i zastupljenost preko granica. Lista ne samo da ističe talente u usponu, već također odaje priznanje već etabliranim izvođačima i nezavisnim diskografima koji nastavljaju pomicati granice i izazivati ustaljene norme.

Članovi IMPALA-e se potiču nominiranje izvođača za koje vjeruju da na njih treba dodatno obratiti pažnju baš u ovom trenutku, na temelju kriterija kao što su raznolikost i inovativnost, kao i komercijalni uspjeh u prethodnom periodu. Kroz ovaj program u suradnji YouTube-om, IMPALA nastoji poticati inkluzivniji i dinamičniji glazbeni ekosustav, gdje svi izvođači mogu napredovati.

Ove godine, IMPALA na listi predstavlja glazbenike iz 31 zemlje, obuhvaćajući široku paletu žanrova, od jazza do hip-hopa, folka do elektronike i popa do punka. Uz impresivan niz nezavisnih diskografskih kuća, lista donosi mnoštvo nove glazbe za istraživanje. Obratite pažnju na ovih 100 europskih neovisnih izvođača koji će i ove godine zasjati na glazbenoj sceni.

Helen Smith, izvršna direktorica, IMPALA: "Dok slavimo nastavak našeg programa 100 izvođačana koje treba obratiti pažnju za 2024., imamo na njoj sve veći broj zastupljenih zemalja, a istovremeno lista prikazuje uistinu raznolik raspon talenata. Ovo je dio naše predanosti širenju i njegovanju nezavisne mreže koja odražava cijeli raspon europske glazbe. Ova lista omogućava zaslužnim izvođačima i diskografima diljem Europe priznanje za njihovu revolucionarnu kreativnost i doprinos industriji.”

Dan Chalmers, Direktor, YouTube Music, EMEA: “Oduševljeni smo što ponovno surađujemo s IMPALA-om na trećem izdanju liste 100 izvođača na koje treba obratiti pažnju. Ovo partnerstvo odražava našu stalnu predanost potpori nezavisnim izdavačkim kućama i izvođačima diljem Europe. Nezavisna glazba igra ključnu ulogu u poticanju autentične kreativnosti, inovativnosti i raznolikosti unutar industrije. Kroz našu suradnju u sklopu IMPALA-inog programa prijatelja, cilj nam je istaknuti te talente u usponu, dajući im platformu za prikazivanje svog rada diljem Europe i šire. Zajedno s IMPALA-om, predani smo podržavanju nezavisnog duha i slavljenju različitih talenata unutar glazbene zajednice.