NEDJELJA

KINOTV ususret dodjeli Oscara nudi filmske poslastice

28.02.2014 u 20:06

Bionic
Reading

U nedjelju se iščekuje dodjela Oscara, a do te dodjele kablovski filmski kanal KINOTV nudi nekoliko filmskih poslastica

Prvo, od 18 sati, na KINOTV-u pogledajte tv premijeru posljednjeg filma Pedra Almodovara 'Putnici ljubavnici'. Što se dogodi kada je avion blizu nekontroliranog pada, posada i stjuardese drogirane spavaju, a šou preuzimaju homoseksualni stjuardi i piloti uz alkohol, teške droge i disfunkcionalne živote? Jedini je odgovor – Almodóvarov film kojeg se ne smije propustiti.

Od 20.15 sati slijedi film 'Zvijeri južnih divljina', prošlogodišnja senzacija koji je nakon pobjede na festivalu u Sundanceu osvojio i četiri nominacije za Oscara, one za najbolji film, najbolju glumicu (devetogodišnja Quvenzhané Wallis), najboljeg redatelja i najbolji adaptirani scenarij. Wallis glumi Hushpuppy, šestogodišnju djevojčicu koja živi s tatom Winkom u zajednici Delta na samom rubu svijeta. Wink iznenada oboli od tajanstvene bolesti. Val nesnosnih vrućina otapa ledenjake, što oslobodi drevna pretpovijesna bića. Razina mora raste, stvorenja dolaze, Wink polako umire a Hushpuppy kreće u potragu za davno nestalom majkom...

A za kraj dana, od 22.05 sati, dolazi poslastica, danski film 'Lov' koji je nominiran za najbolji film s neengleskog govornog područja. Dakle, prilika da pogledate film koji će, možda, koji sat kasnije, i osvojiti Oscara. Priča je to o razvedenom profesoru (Mads Mikkelsen) koji u malom danskom mjestu biva neosnovano optužen za pedofiliju, i očajnički se trudi dokazati svoju nevinost. Mikkelsen je na festivalu u Cannesu osvojio nagradu za najboljeg glumca za ovu ulogu, sasvim zasluženo!