SLATKE BRIGE

Kći princeze Beatrice imat će kraljevsku titulu, ali ne i sin njezine sestre Eugenie; doznajte zašto je tako

21.09.2021 u 12:10

Bionic
Reading

Sin Princeze Eugenie, August, nema kraljevsku titulu, koju će možda dobiti tek rođena kćer njezine starije sestre, princeze Beatrice. Prije nego stanete psovati britansku tradiciju, ili možda promjene odnosa u rodnoj podjeli, dozvolite da vam ukažemo na činjenicu da to zapravo nema nikakve veze s britanskom kraljevskom obitelji

Princeza Beatrice (33) je sa suprugom Edoardom Mapellijem Mozzijem u subotu dočekala svoje prvo dijete, a iako ime djevojčice još nije objavljeno, vjerojatno će uključivati i kraljevsku titulu, ali ne zbog toga što je njena mama Beatrice unuka kraljice Elizabete.

Otac djevojčice. Edoardo Mapellij Mozzi potječe od talijanske aristokracije, što znači da je princeza Beatrice nakon vjenčanja u srpnju 2020. postala talijanska Contessa (grofica) i Nobile Donna (plemenita žena).

Edoardov otac je grof Alessandro Mapelli Mozzi, a kao njegov najstariji sin, Edoardo će naslijediti obiteljsko sjedište svojih predaka, palaču iz 18. stoljeća Villa Mapelli Mozzi u sjevernoj Italiji.

'Edoardo je jedini muški potomak koji donosi sjedeću generaciju obitelji. On je grof, a svako njihovo dijete bit će grof ili nobile donna', objasnio je ranije za Daily Mail Edoardov otac.

Prema tradiciji, članovi kraljevske obitelji od vladara na dan vjenčanja dobivaju titule. Kraljica Elizabeta predala je svom unuku princu Harryju vojvodinu na dan njegovog vjenčanja s Meghan Markle u svibnju 2018. godine, čime su službeno postali vojvoda i vojvotkinja od Sussexa. Isto tako, princ William i Kate Middleton su nakon vjenčanja 2011. godine proglašeni vojvodom i vojvotkinjom od Cambridgea.

Iako su Beatrice i njezina sestra Eugenie zadržale svoj kraljevski status, od kraljice nisu dobile titule, pa ni sin princeze Eugenie, August Philip Hawke Brooksbank nije naslijedio nikakve titule od svojih roditelja kad se rodio u veljači.

Djevojačko ime princeze Beatrice s titulom bilo je 'Njeno kraljevsko veličanstvo princeza Beatrice od Yorka', ali nakon udaje iz njene titule je izbačen York, što je bila referenca na njene roditelje princa Andrewa i Sarah Ferguson, vojvodu i vojvotkinju od Yorka. Njeno ime s titulom nakon udaje glasi 'Njeno kraljevsko veličanstvo princeza Beatrice, gospođa Edoardoa Mapellija Mozzija'.

  • +7
Princeza Beatrice Izvor: Profimedia / Autor: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

Sličnu promjenu imena doživjela je i princeza Eugenie nakon vjenčanja u listopadu 2018. godine s Jackom Brooksbankom, kada je postala 'Princeza Eugenie, gospođa Jacka Brooksbanka'.

Princ Andrew je 2016. opovrgao vijesti da je tražio titule za buduće muževe svojih kćeri Eugenie i Beatrice, a objasnio je tada kako jednostavno želi da se njegova djeca smatraju modernim, radnim mladim ženama koje su slučajno pripadnice kraljevske obitelji.

S izazovima roditeljstva princeza Beatrice se upoznala i prije rođenja svoje kćeri, kao pomajka Edoardovu sinu Wolfieju. Edoardo naime dijeli skrbništvo nad sinom sa svojom bivšom Darom Huang, arhitekticom i dizajnericom koja živi na relaciji London - Hong Kong.

'Edo je jedan od najboljih očeva, vrlo je uključen, a Beatrice već pokazuje da je odlična pomajka. Zajedno su (sa sinom) bili na obiteljskim odmorima. Zaista su sretni', rekao je izvor za časopis People, a drugi je insajder prethodno rekao kak je princeza Beatrice Wolfieja od samog početka prihvatila kao dio svog života.