ŠOKANTNA ODLUKA

Kćeri Slavka Brankova i Marine Nemet oduzet stan

Marina Nemet i Tena Nemet Brankov

Marina Nemet i Tena Nemet Brankov

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Osamnaestogodišnja kći pokojnih glumaca Marine Nemet i Slavka Brankova, Tena Nemet Brankov, 1. kolovoza morala je napustiti obiteljski dom jer je takvu odluku donio Grad Zagreb koji je njezinim roditeljima na korištenje dodijelio stan od 55 kvadrata na petom katu u Strojarskoj ulici, saznaje Večernji list

Slavko Brankov umro je 2006. godine, a Marina Nemet 2010. Glumački krugovi šokirani su bešćutnošću. 'Zaista ne znam ništa o tome. Prvi glas. Ne vjerujem da je to moguće, da bi gradske vlasti takvo što dopustile', rekla je vidno šokirana Anja Šovagović Despot za Večernji list.

'Nakon smrti Slavka Brankova i Marine Nemet, o tada malodobnoj Teni skrb je preuzela baka Slava Nemet, koja u vlasništvu ima manji stan u Zagrebu, a Tena je nastavila koristiti gradski stan u Strojarskoj, iako je vrijeme na koje je sklopljen ugovor isteklo, sve do 1. kolovoza 2012. Tada je stan mirnim putem predala Gradu Zagrebu, s obzirom na to da je riješila svoje stambeno pitanje kupnjom stana', stoji u dopisu Ninoslave Zeković, pročelnice za imovinskopravne poslove i imovinu Grada.

Kako saznaje Večernji list, Gradske su vlasti prije nepunih godinu dana zatražile da se Tena iseli iz stana, a ona je potom od ušteđevine koju joj je majka ostavila kupila manji stan u Držićevoj ulici. Tena o tome ni danas ne želi govoriti.

Sva sreća, smatraju glumci, da je Marina Nemet uštedjela dovoljno novca, pa je Tena mogla kupiti stan, no taj je novac, ističu, bio namijenjen za njezino školovanje, život. Grad, slažu se, nije socijalna ustanova, no o Teninu je izlasku iz roditeljskog doma, smatraju, trebalo razmišljati nakon što ona završi studij i dobije kruh u ruke. To više što su u nekim sličnim slučajevima itekako imali razumijevanja za djecu preminulih zaslužnih umjetnika koji su koristili gradske stanove.

Glumac Boris Svrtan, profesor na Akademiji dramskih umjetnosti, ogorčen je tom odlukom.

' Nakon ovoga, puno bi političara trebalo napustiti ‘svoje’ stanove. Pa i bivše supruge nekih od njih kojima su te stanove ostavili. Hrvatska je socijalna ustanova samo za političare' kazao je Svrtan.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi