USPRKOS NESUGLASICAMA

Kate se nije pojavila: Princ William i Harry na dodjeli nagrada odali počast Diani

15.03.2024 u 21:24

  • +2

Princ William na dodjeli nagrada Diana Legacy

Izvor: Profimedia / Autor: Pool / Zuma Press / Profimedia

Bionic
Reading

U londonskom Muzeju znanosti ovoga četvrtka održana je nova dodjela nagrada Diana Legacy. U odsustvu Kate, princ William održao je prigodan govor čestitavši pobjednicima nagrade koja nosi ime po princezi Diani, a isto je putem videopoziva učinio princ Harry

Dianini nasljednici, svaki na svoj način, obilježili su novu nagradu koja se, 25. godinu zaredom, dodjeljuje u njezinu čast.

U svom govoru, William je publici rekao da su se on i njegova supruga, Catherine, princeza od Walesa, nastoje usredotočiti na Dianino nasljeđe kroz vlastiti rad.

'Znam da bi bila počašćena vidjeti dobrotvornu udrugu stvorenu u njezino ime kako inspirativno radi na podizanju mladih ljudi iz svih krajeva svijeta', izjavio je princ William za govornicom, prema izvještaju Kensingtonske palače.

'Naučila me da svatko ima potencijal dati nešto zauzvrat, da svatko u potrebi zaslužuje ruku podrške u životu', rekao je, dodajući, 'Tako sam ponosan što vidim kako se ovo uvjerenje moje majke manifestira u nevjerojatnim mladim ljudima koji večeras primaju nagradu Diana Legacy'.

Williamov brat, princ Harry, dobitnicima nagrade obratio se putem videopoziva, što je postalo jednom od rijetkih prigoda u kojima su oba prinčeva sudjelovala na nekom angažmanu otkako je Harry sa suprugom Meghan Markle odstupio s kraljevskih dužnosti.

Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

'Puno vam hvala što ste nadahnuli mnoge druge i istovremeno zaštitili ostavštinu moje majke, stvarno to cijenim', rekao je vojvoda tijekom 30-minutnog video poziva.

Williamovo pojavljivanje na dodjeli dolazi usred mahnitih nagađanja o stanju njegove supruge, koja su se pojačala nakon što je Kensingtonska palača objavila obiteljski portret Kate i djece za Majčin dan obrađen u Photoshopu.

Kate nije viđena u javnosti mjesecima nakon operacije abdomena u londonskoj bolnici za koju je palača rekla da je bila planirana, ali zbog koje je njezin kalendar morao biti očišćen od nadolazećih događaja zbog dugog razdoblja oporavka.