MASTERMIND OBITELJI

Kako je Carole Middleton svojim spletkama gurnula Kate u zagrljaj princa Williama

19.12.2023 u 11:53

Bionic
Reading

Nove epizode posljednje sezone Netflixove hit serije 'Kruna' donose i mnoštvo zanimljivosti iz života budućeg britanskog kralja i kraljice, a u fokusu je i Carole Middleton, majka Kate Middleton, koju su nazvali 'suvremenom gospođom Bennet', dobro znanim likom iz romana Jane Austin 'Ponos i predrasude', a usporedili su je i s Kris Jenner

Svi obožavatelji Netflixove hit serije 'Kruna' napokon su došli na svoje. Stigao je i drugi dio posljednje sezone ove serije, a u kojoj je veliki fokus stavljen i na Kate Middleton i na njezin život prije udaje za britanskog princa.

U jednoj sceni Kate zove svoju majku Carole Middleton kako bi joj se pohvalila kako će na dobrotvornoj modnoj reviji, na kojoj će i ona prisustvovati, biti i princ William.

'Zna li ona da si 'ponovno na tržištu'?', pitanje je koje postavlja Carole Middleton, a koju glumi Eve Best, svojoj kćeri. Kate, odnosno glumica Meg Bellamy joj na to s osmijehom na licu uzvikuje:

'Mama!', a Carole nastavlja: 'Pa možda pronađeš neki način da mu to daš do znanja.' Kate joj na to kroz smijeh govori da je 'gora od gospođe Bennet'.

Ako vam je ime gospođe Bennet od nekuda poznato, no ne znate gdje bi ju smjestili, pomoći ćemo vam. Riječ je o liku iz romana Jane Austin 'Ponos i predrasude', po kojem je snimljen i istoimeni film, a koja je spletkarica iz srednje klase koja silno želi da se sve njezine kćeri dobro udaju kako bi im budućnost bila financijski osigurana.

  • +8
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: JAMES VEYSEY / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / I-IMAGES / ZUMA PRESS / PROFIMEDIA

Upravo u 'Kruni' stavlja se naglasak na usporedbu Carole Middleton i gospođe Bennet, čime se zapravo aludira kako je upravo Kateina majka imala prste u upoznavanju kćeri i princa Williama, koje je na kraju rezultiralo brakom.

Ovo nije prvi puta da se Carole Middleton proziva za spajanje Kate i Williama. Još je u knjizi Tine Brown 'The Palace Papers: Inside the House of Windsor—the Truth and the Turmoil' stajalo:

'Malo je vjerojatno da bi Kate danas bila tu gdje je bez majčine spretne pomoći u pregovaranju o kraljevskoj romansi. Kad god je Kate imala okršaj, povukla bi se u Bucklebury, gdje bi joj Carole 'previla rane', dala savjete o idućim potezima, ali i poticala da se fokusira na konačni cilj i nagradu.'

S MAMOM KATE

Najslađi pomoćnici: Louis, Charlotte i George pakirali poklone za siromašne

Pogledaj galeriju

Brown navodi i kako je Carole utjecala na Kateinu odluku gdje će nastaviti školovanje, a sve kako bi joj se povećale šanse za susret s budućim kraljem.

'Kada je 2000. objavljena vijest da će princ William svoje sveučilišne godine provesti na malom škotskom sveučilištu St. Andrews, Kate je iznenada napustila Sveučilište u Edinburghu i ponovno se prijavila na St. Andrews', navodi Tina Brown.

Iako zapravo nikada nećemo saznati koliko je Carole Middleton uistinu utjecala na to da se Kate i William upoznaju i spoje, možda je upravo njezina najveća zasluga da kao moderna verzija gospođe Bennet svojoj kćeri otvori oči i postavi na pravi put kojim će doći do toga da u budućnosti postane britanska kraljica.