ŠTO LI RADE?

Kako danas izgledaju zvijezde Beverly Hillsa

04.05.2012 u 13:31

Bionic
Reading

Tinejdžerska serija Beverly Hills 90210, koja je 90-ih žarila i palila svijetom i mnogim djevojčicama bila prozor u svijet mašte, prestala je s emitiranjem još prije 12 godina. Odlučili smo provjeriti što rade i kako danas izgledaju Brandon, Kelly, Donna, Brenda, Dylan, David, Steve i Gabrielle

Jasonu Priestlyju, tj. Brandonu Walshu uloga je teen zvijezde obilježila život pa je kasnije zbog toga bio manje uspješan u filmskom svijetu. Bio je 'tiha patnja' mnogih mladih gledateljica, a kasnije i slatke plavuše Kelly oko koje se borio s Dylanom. Uz sestru Brendu, bio je jedan od glavnih protagonista serije u kojoj je bio devet godina. Glumio je i u serijama 'Tru Calling', 'Love Monkey' i 'Side Order of Life'. Priestley je danas u braku s vizažisticom Naomi Lowde, s kojom ima dvoje djece, a u intervjuu Howardu Sternu priznao je da je u prvoj sezoni 'Beverly Hillsa' imao seksualne odnose sa Shannon Doherty.

Shannen Doherty kao Brenda Walsh
, baš kao ni Brandon, nakon slavne serije nije postigla veći uspjeh na filmskom platnu iako je maštala o tome. Shannen je ipak uspjela kao kazališna glumica i redateljica, a pojavila se i u ulozi Prue u seriji 'Čarobnice'. Kao Brenda, odmah nakon dolaska u 'Beverly Hills' zaljubila se u Dylana, koji je kasnije bacio oko na njezinu prijateljicu Kelly. Uskoro bi se trebala udati za Kurta Iswarienka iako je financijski pred bankrotom, što je nedavno otkrila u svom showu 'Shannen Say'. Njen financijski tim oduzeo joj je tri od četiri kartice koje posjeduje te joj savjetuje da si može priuštiti samo jednu večeru u restoranu tjedno. To će joj biti treći brak.

Jennie Garth kao Kelly Taylor u ulozi slatke i nježne plavuše bila je glavna meta mnogih muških pogleda, no svoju je ljubav dijelila prvo s Brandonom, a kasnije s Dylanom, kako serija i završava. Nedavno se razvela nakon 14 godina braka zbog suprugove nevjere, a u tom je braku rodila troje djece. Jennie i dalje izgleda nevjerojatno mlađahno, baš kao i na početku 'Beverly Hillsa'.

Luke Perry kao Dylan McKay bio je problematičan klinac, sin milijardera, a nakon serije također nije uspio dobiti značajniju ulogu u svijetu filma. Pojavio se u tek nekoliko njih: 'Buffy, ubojica vampira', 'Normalni život' i 'Peti element'. U 'Beverly Hillsu' za njega su se borile Kelly i Brenda, što Brendin otac Jim Walsh nikako nije odobravao. Danas je razveden i ima dvoje djece. S Brandonom se udružio nakon završetka serije i snimio TV vestern 'Goodnight for Justice'. I Perry i Pristley su radili na režiranju filma, a Perry je utjelovio i glavni lik Johna Goodnighta.

Ian Ziering kao Steve Sanders imao je ulogu simpatičnog, bogatog, kovrčavog dečka koji također nije uspio ponoviti popularnost, tek se pojavljivao u nekoliko serija. Bio je u braku sa zečicom Nicky Schieler, što je završilo razvodom. Danas je u braku s Erin Kristine Ludwig i nedavno je, u 48. godini, prvi put postao otac djevojčice Mije.


Tori Spelling kao Donna Martin
je kći producenta serije, danas pokojnog Aarona Spellinga, te Davidova djevojka milog pogleda i nježnog lica, što je naglasilo njen lik djevice do kraja serije. Privatno vrlo rastrošna, navodno je potrošila svu zaradu od serije, a kako je očevom smrti naslijedila manje od milijun dolara, radila je sve što bi joj došlo pod ruku, a to se uglavnom odnosilo na iznošenje intime. Primjerice, s bivšim je suprugom imala reality show 'Tori and Dean: Inn Love' koji je uključivao i njihovog sina Liama. Zatim je objavila celebrity autobiografiju 'sTORI Telling', u kojoj pomno opisuje odnos s majkom koji nije idealan. Svojedobno je pokrenula i liniju nakita. Čini se da joj je obitelj ipak na prvom mjestu s obzirom da je u četiri godine rodila troje djece, a sada je na putu i četvrto. Navodno se na audiciju za 'Beverly' prijavila pod lažnim imenom da ne bi imala prednost pred ostalim kandidatima. Kada su u pitanju visokobudžetni filmovi i serije, 34-godišnja glumica glumila je u 'Mrak filmu' i 'Vrisku' te u seriji 'Smallville'.

Tiffani Thiesen kao Valerie Malone u ulozi Brandonove sestrične koja dolazi iz Minnesote. Spletkarošica se brzo spetljala s Dylanom koji je prekinuo s Kelly. Valerie je dobila velik novac i kupila pola Peach Pita, čiji je vlasnik Nat Bussichio i u koji su svi često dolazili. U seriju je stigla kada je otišla Brenda. Privatno je sedam godina bila u vezi s glumcem Brianom Austinom Greenom koji je glumio Davida Silvera, čak i za vrijeme serije. Udana je za glumca Bradyja Smitha.

Brian Austin Green kao David Silver
, glavni školski DJ, kao i većina kolega nije postigao popularnost nakon 'Beverly Hillsa' iako je želio postati reper. Glumio je u kriminalističkoj seriji 'CSI Miami' i 'Freddie' uz bok Freddieju Prinzeu Jr. Dobio je i manju ulogu u seriji 'Terminator: Kronike Sarah Connor'. Uspješniji potez bio mu je ugovor za ulogu u seriji 'Očajne kućanice'. U braku je s jednom od najljepših žena svijeta, Megan Fox, s kojom sada čeka i dijete, a iz prošlog braka ima sina.

Gabrielle Carteris kao Andrea Zuckerman u ulozi urednice srednjoškolskih novina bila je uvijek ozbiljna i profesionalna, pomalo štreberski tip. Kasnije se okušala kao voditeljica svoje televizijske emisije, no to je kratko potrajalo. Također nije ostvarila veće uloge nakon 'Beverly Hillsa'.