nemaju njegov pristanak

Justin Bieber optužio H&M da koristi njegove fotografije bez dozvole, a cijeli slučaj mogao bi završiti i na sudu

20.12.2022 u 11:12

Bionic
Reading

Kanadski pjevač na društvenim je mrežama objavio ljutiti tekst o švedskom brendu H&M. Tvrdi da koriste njegove fotografije bez dogovorenog pristanka te je pozvao obožavatelje na bojkot kolekcije. Cijela stvar mogla bi završiti i na sudu, iako iz H&M-a tvrde da optužbe nisu valjane

U švedskom lancu odjeće, modnih i kućnih dodataka odnedavno možete pronaći nekoliko komada s fotografijama popularnog kanadskog pjevača Justina Biebera. Tako se H&M našao prozvan na društvenim mrežama pjevača koji zahtijeva hitnu ispriku i povlačenje komada iz dućana.

'Nisam odobrio nijednu kolekciju koju su postavili u H&M .. sve je bez mog dopuštenja i odobrenja. Na vašem mjestu ne bih to kupovao', napisao je na Instagramu ljutitim tonom te zaključio kako je kolekcija 'smeće'. Iako još nije reagirao sudskom tužbom, Bieberu poduzimanje sudskih mjera nije nepoznanica pa H&M uskoro može očekivati pravni postupak s ljutitim pjevačem.

Iz švedskog brenda su poručili da su isto kao i sa svim ostalim licenciranim proizvodima i partnerstvima slijedili odgovarajuće postupke odobravanja te u komadima ne vide ništa sporno.

  • +3
H&M / Justin Bieber Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Na objave su reagirali i njegovi obožavatelji, čija je baza uistinu velika. Oni zahtijevaju od H&M-a da obustave prodaju spornih komada.