godišnjica smrti

Josipa Lisac prisjetila se svoje najveće ljubavi: 'Ti si ja, ja sam ti'

10.12.2019 u 19:27

Bionic
Reading

Danas je obljetnica smrti glazbenika Karla Metikoša, odnosno Matta Collinsa, što mu je bilo umjetničko ime. Umro je u 51. godini života, a nikada ga nije zaboravila njegova životna ljubav, pjevačica Josipa Lisac.

Njihova fatalna ljubav ušla je u legendu, a Josipa Lisac danas se i na društvenim mrežama prisjetila svoga Karla, napisavši uz njegovu fotografiju stihove koje je sam napisao: 'Ti si ja, ja sam ti. Ti i ja smo mi. Mi smo ja, a ti si mi'.

Metikoš je rođen u Zagrebu, 8. veljače 1940. i još kao dijete počeo se razvijati kao glazbenik, a na njega je osobito utjecala glazba Elvisa Presleya, Little Richarda, Fats Domina, Jerry Lee Lewisa i drugih zvijezda rocka 50-ih. Postao je jedna od prvih domaćih glazbenih zvijezda s međunarodnom karijerom, a fatalni susret s Josipom Lisac odigrao se 1971. godine. Zajednički su život započeli dvije godine kasnije kada je i nastao njihov zajednički album 'Dnevnik jedne ljubavi'. Karlo Metikoš preminuo je iznenada i prerano, 10. prosinca 1991. godine.

'Napustio je ovaj svijet u društvu lijepe gospođe smrti, koja je došla nepozvana, kraljevski, u snu' kazala je Lisac dodavši da nakon Karla u njenom srcu više nema mjesta za drugog muškarca jer je ono zauvijek popunjeno. 'Uvijek sam govorila da postoji samo jedna ljubav' zaključila je.