serija 'režim'

Još nikad nismo vidjeli Kate Winslet u ovakvoj ulozi, a kritičari su puni hvale

02.03.2024 u 16:22

Bionic
Reading

Autori višestruko nagrađivane serije 'Nasljeđe' imaju novi adut u rukavu, seriju 'Režim', a glavna je uloga pripala Kate Winslet kojoj je ovo prva crna komedija, no unatoč prvijencu - za ulogu je dobila sjajne kritike

Kate Winslet mnogi pamte po ulogama u filmovima 'Praznik', 'Titanic' te 'Žena kojoj sam čitao', a sad ćemo je gledati u ulozi kakvu još nikad nije igrala. Uloga oštre diktatorice neke izmišljene srednjoeuropske autokracije holivudskoj je glumici sjela izvrsno, a kritičari su puni pohvala.

Uloga paranoične kancelarke Elene Vernham u mini seriji od šest dijelova prva je uloga ovakvog tipa hvaljene oskarovke, a kritičari su već dali svoju ocjenu... I to odličnu!

Nova crna komedija Kate Winslet 'Režim' proglašena je spektakularnom, a prema mišljenju mnogih ovo je jedna od najboljih uloga u kojima smo zasad gledali popularnu glumicu.

'Nikad prije nisam pročitala ovakav scenarij. Nikada se nisam toliko smijala materijalu koji je bio preda mnom, kao što smo to činili svaki dan na setu, i stvarno sam osjećala da je ovo uzbudljiva, izazovna, zastrašujuća prilika da potpuno izađem iz svoje zone udobnosti,' rekla je sama glumica.

  • +14
Režim (The Regime) Izvor: Promo fotografije / Autor: HBO Max

Prema riječima kritičara Timea, Elena Vernham okreće od histeričnog hipohondra do tiranskog alfe, beznadnog romantika do zloćudnog narcisa, a u recenziji Rolling Stonea stoji kako je ponašanje ovog imaginarnog lika odjek ponašanja Putina nakon što je izvršio napad na Ukrajinu.

Također, recenzije hvale glumicu zbog njezine sposobnosti da uravnoteži zlokobnu stranu kancelarke, koja svojom malom zemljom vlada putem nadzora i nasilja, dok svoje rečenice izvodi u besprijekornom komičnom trenutku.

Mini seriju potpisuje Will Tracy, ali i Winslet koja također producira seriju, a uz nju ćemo na malim ekranima vidjeti i Hugha Granta, Matthiasa Schoenaertsa i Andreu Riseborough.

OBOŽAVAMO IH!

Ovo su slavne dame koje znaju kako dostojanstveno stariti

Pogledaj galeriju