u strahu je

Johnny Rotten: 'Serija će uništiti ugled Sex Pistolsa'

21.01.2021 u 09:15

Bionic
Reading

Frontmen Sex Pistolsa Johnny Rotten izjavio je da se televizijska serija o kultnom britanskom punk bendu snima bez njegovog pristanka i bilo kakvog doprinosa

Rotten, čije je pravo ime John Lydon, rekao je agenciji dpa kako strahuje da će serija, koju režira Oscarom nagrađeni redatelj Danny Boyle, 'pokušati uništiti ugled' i nasljeđe benda te ju treba smatrati 'otrovnim djelom'.

Prošli tjedan televizijska mreža FX najavila je snimanje miniserije od šest epizoda, nazvane 'Pistol', koja će 'oživjeti' memoare gitarista Stevea Jonesa iz 2016. 'Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol'.

'Ništa ne znam o tome, baš ništa', rekao je Rotten. 'Nitko nije ništa poduzeo da me uvjeri ili da traži moj doprinos ili sudjelovanje na bilo koji način i u bilo kojem obliku.'

'Oni će... pokušati uništiti reputaciju nečeg tako izvrsnog. Vrlo je opasno to što su ovdje napravili, bez poštovanja. Vidjet ćemo, vidjet ćemo hoće li nam se sad obratititi i razgovarati', rekao je Rotten.

Glasnogovornik tv mreže izjavio je da su i autori serije i Boyle kontaktirali Rottenovog agenta kako bi mu rekli za miniseriju, koja bi se trebala početi snimati u ožujku. Sex Pistolsi osnovani su u Londonu 1975. i zauvijek su promijenili britansko društvo i kulturu. Zaslužni su za pokretanje punk pokreta u Britaniji.

  • +4
Johnny Rotten Izvor: EPA / Autor: FACUNDO ARRIZABALAGA