OSOBNO ISKUSTVO

John Travolta otkrio sve o bliskom susretu sa smrću, kada je gotovo izgubio i obitelj

27.11.2023 u 18:18

Bionic
Reading

Za svoj novi film 'The Shepherd' John Travolta nije trebao tražiti inspiraciju niti pitati druge za iskustvo, jer bio je blizu pogibije dok je letio zrakoplovom 1992. s članovima svoje obitelji

Na projekciji najnovijeg filma 'The Shepherd', koji je snimio u suradnji sa streaming servisom Disney+, 69-godišnji John Travolta pred novinarima je otvorio dušu, prisjetivši se osobnog iskustva kada je s obitelji 1992. letio zrakoplovom i kada je malo nedostajalo da poginu svi putnici u njemu.

Film koji je snimio bazira se na istoimenom romanu Fredericka Forsytha iz 1957., u kojem mladi pilot doživi kvar na radiju i elektronici tijekom upravljanja avionom, no na kraju se sudbina umiješala i spasila ga.

Kako je otkrio prisutnima, budući da je sam imao slično iskustvo, mogao se lako uživjeti u priču. Riječ je o incidentu u avionu, kojim je putovao s obitelji, kada je tijekom leta otkazala sva elektronika.

The Shepherd | Official Trailer | Disney+ Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Zapravo sam i ja iskusio totalno otkazivanje elektronike u avionu dok smo letjeli iznad Washingtona. Knjigu sam otkrio tek kasnije, pa zato i ne čudi da sam, kada sam je pročitao, još intenzivnije doživio cijelo iskustvo. Znao sam kako je to osjećati da ćeš umrijeti iako imaš dva dobra motora, no bez ikakvih instrumenata, elektronike, ničega...', rekao je Travolta i dodao:

'Bio sam uvjeren da je gotovo, baš kao i ovaj mladić. Glumac Ben Radcliffe odlično je uhvatio taj očaj u trenutku u kojem misliš da ćeš umrijeti. Sa mnom je bila i obitelj i nisam mogao vjerovati da ćemo svi poginuti.'

John Travolta Izvor: EPA / Autor: ETTORE FERRARI

I u njegovom slučaju sudbina je uzela stvar u svoje ruke pa je Travolta na kraju s obitelji iz aviona izašao živ i zdrav. 'Kao nekim čudom, spustili smo se na nižu visinu i tada sam vidio spomenik Washington DC-ja i prepoznao da je Nacionalna zračna luka Washington odmah pored njega, pa sam sletio baš kao Freddie u filmu.'

Prava na ovu knjigu Travolta je kupio dvije godine nakon incidenta, želeći sam odglumiti glavnog lika, no budući da je nekako u to vrijeme završio 'Pulp Fiction' te je imao previše posla, nije se želio obvezati. Deset godina kasnije donio je odluku da knjigu 'nikada neće oživjeti na filmu', a onda mu je prišao Iain Softley, koji je htio snimiti ga, i Travolta je jednostavno popustio.

Osim što je na kraju i izvršni producent filma, Travolta u njemu glumi starijeg lika koji priskače u pomoć glavnom pilotu u kriznom trenutku.