LJUBOMORNA NA NASLJEDNICU?

Jill Biden samo je u prvih nekoliko tjedana napravila mnoge stvari koje Melania Trump nije uspjela u četiri godine

16.02.2021 u 11:56

Bionic
Reading

Pozornost koju je i prije negoli je službeno postala prva dama Amerike dobivala Jill Biden nije prošla neopaženo kod Melanije Trump. Iako joj sada smeta sav taj fokus medija na njezinu nasljednicu, sve je isto mogla i sama dobiti da tijekom svoje vladavine u Bijeloj kući nije odbila niz takvih ponuda

Ako ste možda pomislili da mediji nisu bili zainteresirani za njezinu stranu priče za vrijeme života u Bijeloj kući, prevarili bi se. Upravo je Melania Trump bila ta koja je redom odbijala sve medijske upite. U četiri godine, koliko je trajala vladavina Donalda Trumpa, Melania nije pristala na niti jedan intervju s nacionalnim medijem.

'Donald se više živcirao jer Melania ne krasi naslovnice magazina negoli Melania sama', otkrila je Stephanie Winston Wolkoff, bivša glasnogovornica i prijateljica Melanije Trump. Ona je radila za tadašnju prvu damu u prvim mjesecima po dolasku na vlast, da bi potom zahladile odnose, a Stephanie napisala knjigu u kojoj je otkrila baš sve o svojoj dotadašnjoj prijateljici.

Uoči odlaska iz Washingtona Melania je doznala kako je zapravo bila najomraženija prva dama Amerike, iako je svojedobno bila najomiljenija članica Trumpove obitelji, a sve se dodatno pogoršalo napadom na Kapitol, nakon kojeg se nije niti jednom oglasila osuđujući nasilje.

U obranu joj nije išlo niti to što se na kraju nije pojavila na Bidenovoj inauguraciji, iako je isprva namjeravala ići. No, tweet njezina supruga Donalda Trumpa, u kojem je jasno dao do znanja da on tamo prisutan neće biti, natjerao je i nju da odustane od svega.

  • +11
Melania Trump odlazi iz BIjele kuće Izvor: Profimedia / Autor: MANDEL NGAN / AFP / Profimedia

No njezina ljubomora, piše CNN, zapravo je usmjerena prema njezinoj nasljednici Jill Biden, koja je u Bijelu kuću se uselila odmah i zaposlila svoje osoblje u samo dva tjedna od inauguracije. Za razliku od nje Melania je provela prvih pet mjeseci u New Yorku kako bi njezin sin Barron završio tamo školu do kraja, a i nikada nije imala više od 12 djelatnika. Dapače, u nekim trenucima ih je imala i samo sedam, a s druge strane Jill Biden već ima desetak stalno zaposlenih i očekuje se da će se brojka povećati.

Iako je Melania navodno ostavila pisanu poruku dobrodošlice Bidenovima, još uvijek se nije udostojila kontaktirati je i razgovarati s njom, razbijajući tako još jednu tradiciju.

  • +30
Jill Biden Izvor: EPA / Autor: Chip Somodevilla / POOL

Tu dolazimo ponovno na početak svega, odnosno na interes medija za intervjue s prvom damom. U samo nekoliko prvih tjedana, otkako je postala prvom damom Amerike, Jill Biden je dala intervju za magazin People, fotografirajući se sa suprugom za naslovnicu, bila je u magazinu Parents, razgovarajući o obitelji, a Bidenovi su zajedno snimili zajedničku poruku koja se emitirala uoči finala Super Bowla.

Jill Biden je do sada održala već sedam događanja, ali i govora u kojima se razgovaralo o obiteljima američkih vojnika, prevenciji raka, zdravstvu, edukaciji...