i najbolji griješe

Jeste li ikad primijetili ove greške u seriji 'Prijatelji'

15.01.2018 u 15:37

Bionic
Reading

Pravi ljubitelji jedne od najpoznatijih američkih humorističnih serija, obožavanih 'Prijatelja', pogledali su sve epizode po nekoliko puta, a budući da je odnedavno dostupna i na Netflixu, s njom će se upoznati i mlađe generacije. No zanimljivo je da je ova simpatična glumačka šestorka tijekom deset godina snimanja napravila i brojne pogreške koje su uglavnom prošle ispod radara

Glumci često mijenjaju svoje godine 

Poznata postava Ross, Joey, Rachel, Chandler, Monica i Phoebe vrlo često je tijekom deset sezona brkala to koliko imaju godina, pa je tako nastao niz propusta. Tako je primjerice Ross Geller, kojeg glumi David Schwimmer, pune dvije sezone naglašavao kako ima 29 godina, a istovremeno su proslavljena dva Božića i Dana zahvalnosti. Također, u sedmoj sezoni gledatelji su saznali kako je Rachel najmlađa u grupi te posljednja koja je navršila 30. Međutim u prvoj sezoni kao najmlađeg su lika naveli Joeyja. 

Nedosljedni datumi rođendana

Glumci su se između ostalog pogubili u svojim datumima rođendana, pa se i tu potkrala pogreška. Ross u jednoj od epizoda otkriva kako mu je rođendan 18. listopada, dok je u nekoj od prijašnjih epizoda naglasio Guntheru (konobaru iz popularnog kafića u kojem se okupljaju) da mu je rođendan u prosincu. Greška se dogodila i njegovoj kolegici Jennifer Aniston koja tumači lik Rachel, a koja kaže da joj je rođendan u svibnju, međutim u jednoj od epizoda saznajemo kako je po horoskopu Vodenjak, što bi značilo da je rođena u veljači.

Rachel i Chandler zaboravili su jedno drugoga

U pilot epizodi slavnog sitcoma vidimo Rachel koja u vjenčanici kao odbjegla nevjesta dolazi u kafić Central Perk. Pritom susreće Monicu, svoju najbolju prijateljicu iz djetinjstva koja ju istovremeno upoznaje sa svojim prijateljem Chandlerom. Međutim tijekom kasnijih retrospektivnih epizoda saznajemo kako su se njih dvoje upoznali već u ranijim danima, kada su s obitelj Geller slavili blagdane. 

Serija 'Prijatelji' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Phoebe i francuski jezik

U posljednjoj, desetoj sezoni osebujna Phoebe u jednom trenutku otkriva kako tečno govori francuski jezik, pokušavajući naučiti Joeyja nekoliko fraza za audiciju koja ga čeka. Međutim dvije sezone ranije ista ta Phoebe ne shvaća značenje izraza sous chef, greškom misleći kako je pomoćni kuhar Monicin šef u kuhinji. 

  • +17
Serija 'Prijatelji' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ross ne voli sladoled

U epizodi pod imenom 'Chandler ne voli pse' tijekom sedme sezone Ross svojim prijateljima otkriva kako ne voli sladoled jer je prehladan. Ipak, čini se kako je Ross tijekom prijašnjih sezona jeo sladoled i nije imao problema s hladnoćom. Jeo ga je sa svojim kućnim ljubimcem, majmunom Marcelom, kao i tijekom jednog spoja s djevojkom i šetnje New Yorkom. 

Serija 'Prijatelji' Autor: Youtube

Bruce Willis prolazi nezamijećeno

Muški dio ekipe tijekom mnogo epizoda ne krije svoje oduševljenje filmom 'Umri muški' koji zajedno pogledaju i po nekoliko puta. U spomenutom filmu glavnu ulogu igrao je upravo Bruce Willis, koji se kasnije i pojavio u seriji kao Rachelin partner tijekom šeste sezone. Nitko od likova ga ne prepoznaje kao glumca iz kultnog filma. 

Zbrka oko Rossove nevinosti 

Već u prvoj sezoni ove planetarno popularne serije saznajemo kako je Ross izgubio nevinost tek sa svojom prvom suprugom Carol. Međutim u sedmoj sezoni Chandler kaže kako je Ross tijekom studiranja spavao s čistačicom iz studentskog doma. 

Misterij Rachelina ključa 

U posljednjoj sezoni tijekom epizode 'Dan zahvalnosti' na večeru, koju već tradicionalno priprema Monica, cijela ekipa jako zakasni, što nju jako uzruja pa zaključa stan i nikome ne dopušta ulazak. Dok petorka na hodniku smišlja kako se iskupiti, Rachel se sjeti kako ima ključ od stana jer ga nikad nakon iseljenja nije vratila te potom otključa vrata. No ako ste pozorno pratili sve epizode, onda znate da je prije tog Dana zahvalnosti izbio problem s plinom u Monicinu stanu te je domar bio primoran provaliti vrata, koja su potom promijenjena. To bi značilo kako ključ kojim je Rachel otključala vrata ne može biti ispravan.

Serija 'Prijatelji' Autor: Youtube