otvoreno o svemu pomalo

Jelena Rozga: 'U 40-ima se osjećam posebno, puna života i energije'

26.11.2017 u 08:47

Bionic
Reading

Godina na izmaku definitivno je godina splitske pjevačice. Jelena Rozga ne može biti zadovoljnija kad je riječ o poslu. Njezina karijera kreće uzlaznom putanjom: nastupi se redaju, a njezin aktualni album 'Moderna žena' najprodavaniji je u prvih deset mjeseci 2017. godine, prema podacima službenih lista prodaje Hrvatske diskografske udruge. O poslu, ali i o temama iz privatnog života, govorila je za tportal

Iako je do kraja godine ostalo još nešto više od mjesec dana, teško da će lijepu pjevačicu netko skinuti s trona kad je riječ o prodaji albuma. Ova godina joj nije išla u prilog u ljubavnom životu, no ona, jača nego ikad, grabi prema novim uspjesima.

Vaš album 'Moderna žena' najprodavaniji je u ovoj godini. Vjerojatno ste zbog toga vrlo sretni i ponosni, no dolaze li s time odgovornost i opterećenje da buduće pjesme moraju biti na razini?

Na album 'Moderna žena' sam iznimno ponosna, kao i na cijeli svoj tim koji je radio na njemu. I danas kad ga uzmem u ruke, osjećam neku posebnu sreću. Taj album će zauvijek imati posebno mjesto u mom srcu, ali s druge strane, svaki moj album i svaka moja pjesma do sada je veliki dio mene i svaka nota je djelić slagalice mog postojanja u svijetu muzike. Što se tiče osjećaja odgovornosti i opterećenja, neizvjesnost pri izlasku novih pjesama uvijek postoji, no nekako s vremenom pokušavam biti manje pod stresom oko toga, puštam pjesme da nađu svoj put do publike, a kad do njih dođu, tada sam najsretnija. 

Koliko mislite da ste u glazbenom smislu sazreli od prvog singla 2007. godine?

Kad sam otišla iz Magazina 2006. godine, više sam se muzički aktivirala, u svakom smislu te riječi. Volim sudjelovati u nastanku pjesme, više vremena provodim u studiju i 'dosađujem' Tonču. Ali jedno je uvijek isto – to su moje emocije i žar. S jednakim užitkom pjevala sam i onda i danas. Glazba je ljubav koja živi vječno u meni.

  • +8
Jelena Rozga u FW17 kampanji za Liu Jo Izvor: Promo fotografije / Autor: Ivan Pavliš

Uvijek ističete da vam je rad - i odmor. No kako se opuštate od silnih koncerata i obaveza? Što vas relaksira, daje vam mir, puni baterije?

Uvijek nađem vrijeme za sebe, nekada je to pet minuta u danu, a nekada su to putovanja. Nedavno sam se vratila s godišnjeg odmora iz Grčke, koju obožavam. Volim putovati, putovanja me čine bogatijom uspomenama. Nakon Nove godine tradicionalno idem na odmor, destinacija još nije finalna, ali bit će neki topliji krajevi. Volim se opuštati s društvom, u šetnjama s mojim psom, a nekada uz gledanje televizijskih serija ili maratona mog omiljenog 'Seksa i grada'.

Jeste li se već navikli na 'lažne veze' ili vas još uvijek zaboli kad pročitate da ste u vezi s nekim koga zapravo i ne poznajete?

Iskreno, sve manje, prije me to dosta pogađalo, i mene i moju obitelj, no naviknete se nekako. Nije lako čitati neistine o sebi, no to je borba s vjetrenjačama koju ne možete dobiti pa svoju energiju ne trošim na to.

S kakvim muškarcem nikada ne biste mogli biti?

U veze nikada ne ulazim s predrasudama i u životu sam naučila da nikada ne reci nikada. Život i ljubav su nepredvidivi, ja sam uvijek optimist i uvijek hodam sunčanom stranom ulice i života.

  • +6
Jelena Rozga Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Što najprije primijetite na muškarcu?

Oči, oči i pogled puno toga mogu reći...

Što ste naučili iz svojih dosadašnjih veza?

Da je biti sretan jedina naša obveza u životu.

Kakav je vaš glazbeni ukus, što slušate od glazbe? Koji vam je najdraži album (osim vašeg)?

Volim glazbu općenito i slušam raznoliku glazbu. Pratim što se događa na našoj i svjetskoj sceni. Posljednjih nekoliko tjedana intenzivno slušam novi album  Taylor Swift 'Reputation'. Nju baš jako volim, njen glazbeni stil, njenu glazbu i preokret koji je napravila. Bila je hrabra i to joj se isplatilo. Isto tako, oduvijek obožavam Pink, njezinu hrabrost i iskrenost, njezin novi album 'Beautiful trauma' mi je savršen, volim tu njenu snagu, vrlo je emotivna i jaka. Duet s Eminemom 'Revenge' je pjesma koju trenutno imam na repeatu. Savršeno.

Cvjetna bajka sinoc u Zagrebu #erdemxhm ❤ #jelenarozga (photo by @buro247hr @johnpavlish )

A post shared by Jelena Rozga (@rozgajelenaofficial) on

Kako izgleda dan u kojem nemate baš niti jednu obavezu?

Iskreno, sve je manje takvih dana, pa kada se dogodi, takav dan volim provesti kod kuće odmarajući se i ne radeći gotovo ništa. Nekada baš takva monotonija, kao i svima, najbolje odgovara. Nekada se tako najbolje odmaram i punim baterije, a nekada želim ići u grad s društvom i družiti se. Život, kao i svaki dan, nema pravila, on se samo događa.

Tko je vaše rame za plakanje, u trenucima kad vam je teško?

Cijeli svoj život imam bezuvjetnu podršku obitelji i bliskih prijatelja koji su uvijek uz mene. Imati u svom okruženju osobe uz koje se smijete kad ste sretni i plačete kad ste tužni, to je bogatstvo, a to možete samo s posebnim ljudima. Sretna sam što ih imam, oni znaju tko su.

Je li vam, kao javnoj osobi, teško baš uvijek razmišljati o tome kako izgledate, jer vas uvijek netko može fotografirati, ljudi vas prepoznaju ili se na to ne obazirete?

Kao i svakoj ženi, naravno da mi je stalo da toga kako izgledam, uostalom, to je i dio mog posla. Ali svi koji me vide na ulicama, uvijek će primijetiti da sam odjevena ležerno, poput svih drugih. Volim slobodu kretanja i nesputanost, a cipele na visoku potpeticu nosim samo na nastupima ili društvenim događanjima. Kako izgledam mi je važno, ali što ću tog dana odjenuti, nije mi prva stvar na pameti kada se probudim.

S godinama izgledate sve bolje. Koji su vaši rituali za ljepotu, mladolikost?

Po pitanju njege tijela, uvijek sam bila disciplinirana i pravi štreber. Volim se njegovati i paziti i čuvati. O mojoj koži se već niz godina brine dr. Ivana Nola koja moju kožu poznaje nabolje i zna kako je tretirati. Njezinim rukama se uvijek prepuštam bezuvjetno. Slaba sam i na zdravlje kose, o kojoj brine moj prijatelj i frizer Zvonimir Franić iz Salona Franić koji moju plavu kosu uvijek čini zdravom i sjajnom.

Mnoge pjevačice to su već učinile, biste li se vi odlučili otići 'pod nož' ili slične korekcije?

Za sada mislim da za to nema potrebe, no nikada ne reci nikada, vidjet ćemo što će budućnost donijeti ili oduzeti.

Uvelike ste promijenili stil odijevanja, što je utjecalo na to?

Moda se mijenja, ja se mijenjam. Nekako sam pronašla svoj modni balans i u modi uistinu uživam više nego ikada. Postala sam sigurnija u svoje modne izbore i bolje znam što mi pristaje. Stil je nešto što se gradi godinama i stječe iskustvom.

❤️ @story.hr #modernazena #jelenarozga

A post shared by Jelena Rozga (@rozgajelenaofficial) on

Čije modne savjete uvijek poslušate?

Svog prijatelja Mate.

Postoji li nešto što nikad ne biste odjenuli i zašto?

Sjećam se da sam nekada po tom pitanju bila tvrdoglavija i mislila sam da nešto nikada ne bih odjenula, no kao i uvijek -  nikada ne reci nikada.

Ovoga ljeta proslavili ste 40. godina, kako ste se osjećali, je li i vama, kao većini žena, to teško palo ili se ne obazirete na brojke?

Mnoge žene koje su došle u te godine, govorile su da će mi to kao ženi biti najljepše godine i moram vam priznati da jesu. Osjećam se nekako posebno, puna života i energije, vjerujem da to ima i veze sa životnim sazrijevanjem jer žene u 40– tim su mudrije, pršte samopouzdanjem i unutrašnjom snagom.

❤️ #tsunami #love #jelenarozga

A post shared by Jelena Rozga (@rozgajelenaofficial) on

S godinama postajemo zreliji, samopouzdaniji, otporniji na udarce okoline… Koliko ste se i vi promijenili u odnosu na svoje dvadesete, tridesete?

Naravno da sam se promijenila. U svojim odlukama postala sam hrabrija i sigurnija. Slušam sada i svoje srce, ali i razum. Ranije sam više griješila, u odlukama bila ishitrenija i brzopletija, no sve je to proces odrastanja. Iz svake greške sam učila i nastojala izvući lekciju za sebe. A mnogo i dugujem svojim greškama, upravo zbog njih danas sam razboritija.

Što vam se sviđa kod Jelene danas i što biste promijenili iz prošlosti, da možete?

Splitski dišpet ne možete promijeniti  – to nosite zauvijek u sebi.