RAZLIČITA BRAĆA

Jedan od rijetkih: Princ Harry učinio je ono što njegov brat nikad nije

06.05.2019 u 17:54

Bionic
Reading

Postati otac po prvi puta za svakog je muškarca neopisiv trenutak nabijen emocijama. Iskusio je to u 35. godini života i princ Harry koji je u ponedjeljak dobio sina, kojeg mu je podarila supruga Meghan Markle. Mladi je princ, za razliku od ostalih muških članova svoje obitelji, prisustvovao porodu

Većina muškaraca koji su prisustvovali porodu opisuje to kao jedno od najintenzivnijih iskustava u životu, a većini žena puno znači podrška partnera u tim trenucima. Iskusili su to u ponedjeljak i vojvode od Sussexa, kada je nakon nekoliko sati u trudovima, Meghan Markle rodila zdravog dječaka teškog 3,2 kg.

O temi tate u rađaonici, mišljenja su još uvijek podijeljena, te se budući tate teško odlučuju na ovako nešto. No Harry nije dvojio, bio je jedan od onih koji su svojoj supruzi bili dostupni čitavo vrijeme i spremni pomoći. Porod se odvio u posebnoj prostoriji u njihovu novu domu Frogmore Cottage u Windsoru.

Da je zaista neopisivo iskustvo, princ Harry dokazao je i kada je nedugo nakon poroda dao izjavu medijima, nabijenu emocijama.

Za razliku od njega, Harryjev stariji brat, nešto iskusniji kada je u pitanju roditeljstvo, nije sudjelovao na niti jednom od poroda svoje troje dječice.

Podsjetimo, vojvotkinja Kate Middleton prvo je dijete rodila sredinom srpnja 2013. godine. Bio je to povijesni trenutak za cijelo Ujedinjeno Kraljevstvo, a na svijet je došao treći po redu kraljevski nasljednik princ George. Iako princ William nije sudjelovao na porodu, ponosni tata u čekaonici je nestrpljivo čekao vijest o nasljedniku i spolu (jer svi kraljevski parovi prema tradiciji ne smiju znati spol djeteta, do trenutka rođenja).

  • +21
Kate Middleton i princ William Izvor: Pixsell / Autor: John Stillwell/Press Association/PIXSELL

Sličan scenarij gledali smo i dvije godine kasnije kada je rođena princeza Charlotte, a porod trećeg djeteta, princa Louisa koji se dogodio u travnju prošle godine bio je skroz drugačiji.

Kate Middleton rodila je kao i dvoje prve djece, u londonskoj bolnici St. Mary u privatnom apartmanu koji je imao posebne sigurnosne kriterije. Princ William stigao je nedugo nakon poroda u bolnicu vodeći sa sobom i mališane princa Georgea i princezu Charlotte koji su jedna čekali vidjeti malog bracu.

  • +4
Princ William s princem Georgeom i princezom Charlotte Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U svemu ovome vidljiv je i veliki kontrast dvojice kraljevske braće, sinova princeze Diane i princa Charlesa. Karakterno vrlo različiti i porod su proživjeli svaki na svoj način. Princ Harry, uvijek je bio opisivan kao mnogo emotivniji nego stariji brat, a to je danas i pokazao. Stariji William, unatoč sreći, i u trenutku kada je postao otac vrlo je suzdržano sa svijetom podijelio svoje veselje.

Kada govorimo o razlici, potrebno je naglasiti i da je vojvotkinja od Cambridgea sva tri puta ekspresno nakon poroda dotjerana izašla pred javnost predstavivši nasljednika. S druge strane, Meghan je odlučila da će vijest prvo proslaviti s najbližima, a tek se naknadno pojaviti pred očima javnosti.

  • +2
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia