POVODOM IZLASKA AUTOBIOGRAFIJE

Jadranka Kosor o prošlosti: 'Sve bih ponovila, osim možda dvije, tri sitnice koje se tiču nekih osobnih odnosa s ljudima'

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 09.07.2020 09:13
  • Objavljeno 09.07.2020 u 09:13
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Za svoj 67. rođendan, bivša hrvatska premijerka napokon je objavila autobiografiju s brojnim zanimljivim detaljima što iz političke karijere, što iz privatnog života, a u intervjuu, kojeg je dala povodom izlaska iste, otkrila je još neke detalje

Ovog 1. srpnja u domu Jadranke Kosor bilo je posebno svečano. Osim što je proslavila 67. rođendan, javnosti je napokon predstavila svoju autobiografiju 'Premijerka', s podnaslovom 'Zapisci one koja nije željela biti zapisničarka', a koju je pisala pune dvije godine. Na ispisanim stranicama mnogi su događaji važni u njezinom životu, ali i oni bitni za hrvatsku povijest, a upravo povodom izlaska knjige dala je intervju za Gloriju, u kojem je otkrila kako i danas stane u traperice koje je nosila prije dvadeset godina, kao i da joj na vrata i dalje stižu buketi ruža.

I dok izlaskom knjiga o Trumpu i sličnima, strahuju mnogi, Jadranka Kosor za svoju je autobiografiju rekla kako se njene ne treba nitko bojati. Knjigu je, kako je napisala u predgovoru, posvetila djevojčicama, 'osobito onima koje se boje'.

'Djevojčicama koje rastu okružene predrasudama, djevojčicama koje su željne ljubavi. Kao što sam i sama bila željna ljubavi kad sam bila djevojčica, ali i onda kad više nisam bila djevojčica', napisala je Jadranka Kosor i pored toga stavila svoju fotografiju dok je bila djevojčica.

No, ono što je najzanimljivije u intervjuu, njezini su detalji iz privatnog života, osobito njezin odnos sa unukom, koji ju, kako je otkrila, zove - granny.

'S roditeljima je otišao u Ameriku kao beba pa se služi i hrvatskim i engleskim jezikom, a ja sam ga lani na moru naučila reći 'r'. Bili smo u moru i pokazala sam mu u daljini vjetrenjače, objasnivši su da one proizvode struju i stalno ga poticala da kaže struja. Na kraju je i izgovorio tu riječ, koju smo stalno oboje ponavljali i u moru i na plaži. Kasnije sam pronalazila sve moguće riječi koje sadržavaju slovo R, a on bi ih uporno ponavljao', otkrila je Jadranka Kosor i dodala kako nimalo ne žali što je ušla u politiku:

'Ne. I sve bih ponovila, osim možda dvije, tri sitnice koje se tiču nekih osobnih odnosa s ljudima.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!