BRAVO 'MY FRIEND'

Jacques izborio finale, na Eurosongu pala i prva prosidba

11.05.2017 u 23:06

Bionic
Reading

Na drugoj polufinalnoj večeri 62. Eurosonga, koji se ove godine pod motom 'Slavimo različitosti' održava u Kijevu, predstavnik Hrvatske Jacques Houdek je u četvrtak uspio izboriti prolazak u finale koje će se održati u subotu

Naš je predstavnik s pjesmom 'My Friend' nastupio 11. tijekom druge polufinalne večeri na kojoj su se uz Hrvatsku našli Srbija, Austrija, Makedonija, Malta, Rumunjska, Nizozemska, Mađarska, Danska, Irska, San Marino, Norveška, Švicarska, Bjelorusija, Bugarska, Litva, Estonija i Izrael.

U finale su prošli Bugarska, Bjelorusija, Hrvatska, Mađarska, Danska, Izrael, Rumunjska, Norveška, Nizozemska i Austrija.

Prema kladionicama, na kojima je glavni favorit ovogodišnjeg Eurosonga Italija, naš predstavnik se nalazio na 19. mjestu, a proba koju je Jacques sa svojim timom održao uoči nastupa proglašena je najboljom.

'Sinoć smo razvalili generalnu probu, a to je bilo za ocjene žirija, što je jako važno. Večeras ćemo to, nadam se, ponoviti za glasove publike. Samo pozitiva', rekao je za tportal uoči nastupa Jacques.

Jacques Houdek - My Friend Autor: HRT

Pjevač se pun entuzijazma obožavateljima javio neposredno pred nastup videom putem HRT-a i pozvao sve u domovini i dijaspori da glasaju za hrvatsku pjesmu na Eurosongu, što je učinio i na svom Instagramu.

Tonight VOTE FOR CROATIA 🇭🇷MY FRIEND ❤️These are numbers for tonight's televoting :) @eurovision

Objavu dijeli JACQUES HOUDEK (@jacques_houdek)

Makedonska predstavnica Jana Burčeska nije uspjela izboriti finale, no njezin joj je dečko priredio iznenađenje zbog kojeg će joj Eurosong 2017. ipak ostati u lijepom sjećanju. U povijesti Eurosonga ostat će zapamćena kao prva natjecateljica koja je svom proscu pred mnogobrojnom publikom rekla sudbonosno 'da'.