IDEMO NA EUROSONG

Jacques, Daria i Žiga korak bliže finalu Dore

12.02.2011 u 21:52

Bionic
Reading

Uoči četvrte emisije Dora 2011 – Idemo na Eurosong natjecatelje je pozdravila najveća makedonska pop zvijezda Karolina Gočeva, a sreću su im zaželjeli i članovi žirija – Mirjana Bohanec, Ivana Banfić i Tomislav Bralić iz klape Intrade. No najviše sreće imali su Daria Kinzer, Jacques Houdek i Mirko Švenda Žiga koji su već večeras izborili nastup u petoj emisiji Dore

Na početku četvrte emisije Dora 2011. doznali smo rezultate glasanja koji su pokazali da je posljednja sudionica večerašnje emisije - Doris Teur. Njeno ime nije se znalo doslovno do samog kraja glasanja, jer je razlika iznosila svega pet glasova!

Makedonska pjevačica Karolina Gočeva, čijim je nastupom počela četvrta emisija Dora 2011, i sama je dva puta nastupila na Eurosongu, 2002. i 2007. godine, a za naše natjecatelje je imala samo riječi hvale.

'Odmalena pratim sva eurovizijska natjecanja i mislim da je Dora najbolje organizirani festival u regiji. Ove ste godine odabrali posve novi način natjecanja, a teško je odabrati najboljeg natjecatelja jer su svi talentirani, u što sam se uvjerila kada sam ih čula', rekla je Karolina.

Pjevačka i glumačka legenda Mirjana Bohanec, poznata po ulozi gospođe Šafranek iz filma Kreše Golika 'Tko pjeva zlo ne misli', kazala je da pozdravlja koncept prema kojemu će se na televiziji pokazati mnogo mladih i talentiranih pjevača.

'Svi su izvrsni i prava je šteta što netko mora ispasti. Mi kao žiri smo tu da pomognemo svojim primjedbama i nadam se da će publika izabrati zaista najboljeg kandidata koji će nas predstavljati na Eurosongu', rekla je Mirjana Bohanec.

U četvrtoj emisiji Dora 2011 – Idemo na Eurosong nastupili su Katica Marinović, Ana Eškinja, Jacques Houdek, Daria Kinzer, Mirko Švenda Žiga i Doris Teur. U glasanju tijekom emisije gledatelji su odabrali Dariju, Jacquesa i Žigu, dok ćemo četvrtog sudionika pete emisije doznati sljedeće subote.

Najviše glasova u četvrtoj emisiji osvojio je, ponovno, Mirko Švenda Žiga. Žigi je, kako je sam kazao, pomoglo to što je ove subote pjevao hrvatsku pjesmu. 'Drago mi je što sam večeras imao prilike otpjevati hrvatsku pjesmu, dobro se osjećam kada pjevam na hrvatskom jeziku. Zahvaljujem svojim glasačima koji su mi omogućili da idem dalje. Nemam dovoljno riječi hvale za Doru i organizaciju HRT-a. Sve je ispalo odlično', rekao je Žiga za HRT, ne skrivajući veselje.

Jacques Houdek je kazao da se ne opterećuje očekivanjima, već naprosto pjeva i daje sve od sebe, a ove mu je subote ipak bilo nešto lakše nego prošle, kada je bio bolestan: 'Ništa posebno ne očekujem, pomirio sam se s tim da mogu proći ili ne proći i nadam se najboljem. Vjerojatno sam lijepo pjevao svojoj publici svih tih godina kada glasa za mene.'

Daria Kinzer
u prošlu je emisiju ušla tek nakon tjednog glasanja, a sada se odmah našla među troje kandidata koji sigurno nastupaju u petoj emisiji. U svojim prvim reakcijama nije skrivala oduševljenje. 'Jako sam zadovoljna što sam prošla dalje! Večeras sam izvodila Vanninu pjesmu, ona je inače moj favorit i znam sve njezine pjesme. Svi se nadamo pobjedi, a vidjet ćemo kako će odlučiti publika i žiri', rekla je Daria, priznajući i da nije očekivala da će stići tako daleko.