DEBAKL BRITANACA

Izvođači iz ove zemlje osvajaju vrhove svjetskih top ljestvica, a njihov predstavnik na Eurosongu je bio - zadnji

23.05.2021 u 13:04

Bionic
Reading

James Newman, ovogodišnji predstavnik Velike Britanije na Eurosongu nije osvojio niti jedan bod te je zauzeo nimalo laskavo zadnje mjesto

James Newman, 35-godišnji Britanac čiji je brat John Newman dominirao britanskim top ljestvicama 2013. godine s pjesmom 'Love me Again', nije se nimalo proslavio na ovogodišnjem natjecanju za najbolju pjesmu Europe.

'Ovo je razočaravajuće za Jamesa i Veliku Britaniju. Pokušavam biti pozitivan, ali ne ide mi', nije krio svoje razočaranje komentator BBC-a nakon što je James Newman završio zadnji s osvojenih ravno nula bodova.

Newman je tako postavio neslavan rekord sa svojom pjesmom 'Embers' što je od 2003. uvjerljivo najgori rezultat Velike Britanije, zemlje koja je među državama natjecateljicama koje imaju automatski ulazak u finale.

Britanci nisu krili razočaranje neuspjehom svog kandidata, a Twitter je gorio od komentara na račun nesretnog glazbenika.

  • +5
Pobjednici Eurosonga Måneskin Izvor: Profimedia / Autor: Sander KONING / AFP / Profimedia

Eurosong je završio trijumfom mladih Talijana Måneskin s pjesmom 'Zitti e Buoni', a ostavivši iza sebe Francusku i Švicarsku.