MÅNESKIN O OPTUŽBAMA

Oglasili su se pobjednici Eurosonga na društvenim mrežama; evo što su poručili

23.05.2021 u 12:13

Bionic
Reading

Måneskin, mladi talijanski rockeri koji su pomeli konkurenciju na ovogodišnjem Eurosongu oglasili su se na društvenim mrežama povodom pobjede, ali i spekulacija da je frontmen Damiano David ušmrkavao sumnjive tvari tijekom finalne večeri u Zelenoj sobi

Žestoka četvorka iz Rima koja je pobrala simpatije svojim opakim nastupom i moćnom pjesmom 'Zutti e Buoni' koju su samu napisali, svoj je put započela još u srednjoj školi.

Privukli su pozornost svirajući po ulicama Rima, a zatim su osvojili drugo mjesto u talijanskom The X Factoru 2017. 

Beskompromisni rokeri plasirali su se za odlazak na ovogodišnji Eurosong pobijedivši na Sanremu, a ostatak je sad već povijest.

I dok se još uvijek raspravlja je li frontmen benda Måneskin Damiano David u jednom trenutku za stolom ušmrkavao kokain za što su ga optužili putem društvenih mreža, mladi rokeri su svima jasno poručili što misle.

'Rock and Roll ne umire! Večeras smo ispisali povijest. Volimo vas', napisali su Talijani na svojem Instagram profilu.

Damiano David je pak i na konferenciji za novinare odbacio optužbe za drogiranje.

'Gitarist Thomas Raggi je slomio staklo... To je bilo staklo. Molim vas, nemojte me to pitati. Ne drogiram se. Nikakav kokain, molim vas... Nemojte to govoriti', rekao je tad Damiano novinarima.

  • +5
Pobjednici Eurosonga Måneskin Izvor: Profimedia / Autor: Sander KONING / AFP / Profimedia

'Stvarno smo šokirani optužbama kako se Damiano drogirao. Mi smo zbilja protiv droga i nismo nikada šmrkali kokain. Spremni smo se testirati jer nemamo ništa za sakriti. Mi smo tu da bi svirali svoju glazbu i sretni smo zbog pobjede na Eurosongu. Želimo zahvaliti svima koji nas podržavaju!', poručili su članovi benda i putem Instagrama.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Njihova pjesma 'Zitti e Buoni' osvojila je 524 boda, a iza su se plasirale Francuska i Švicarska.

Inače, ovo je treća pobjeda Italije na Eurosongu: davne 1964. Gigliola Cinquetti proslavio je Italiju s pjesmom 'Non Ho L'età', a 1990. slavio je Toto Cutugno s pjesmom 'Insieme: 1992'.

Talijani su do 1997. nastupali na Eurosongu, a nakon pauze od 14 godina, vratili su se na natjecanje 2011.