prije 11 godina

Iznenadit ćete se kad vidite tko je sve bio na audiciji za Rozginu nasljednicu

Magazinke

Magazinke

Izvor: Screenshot / Autor: Screenshot

Jedna od naših najpoznatijih grupa, Magazin, na sceni je već 37 godina, a tijekom godina izmijenilo se čak sedam pjevačica u njoj. Kad je Jelena Rozga odlazila iz grupe, čega se malo tko sjeća, na HRT-u je održana audicija na koju se prijavilo šest kandidatkinja, od kojih su neke danas poznate pjevačice

Tonči Huljić i pokojni skladatelj Đorđe Novković sjedili su u žiriju televizijske audicije na HRT-u, na kojoj su se i danas poznate pjevačice natjecale za Jelenino mjesto u bendu.

Osnivač i autor pjesama grupe Magazin, hitmejker Huljić nije bio raspoložen za davanje izjava. Nije dopustio da mu kažemo zbog čega ga točno zovemo, već je rekao: 'Ne zanima me ništa iz moje prošlosti.'

Da stvar bude smješnija, na kraju nijedna od djevojaka koje su pretendirale na mjesto pjevačice spomenute grupe nije odabrana. Nijedna od onih koje su željele na Rozgino mjesto nije tada zadovoljila kriterije i njezino mjesto je zauzela Ivana Kovač, koja nije bila ni prijavljena na spomenutu audiciju. Kći Miše Kovača u grupi se zadržala četiri godine, nakon čega je krenula sa solističkom karijerom.

'Na našim prvim koncertima svi su samo stajali tri metra od pozornice i proučavali me te su se nakon pete, šeste pjesme počeli opuštati i pjevušiti. Znam da je svim fanovima Magazina moj dolazak u grupu na neki način bio šok, jer ipak je riječ o velikoj instituciji koja je odgojila nekoliko generacija i ta slika Magazina, koji je imao svoj specifičan zvuk i plavu pjevačicu ispred, svima je bila u glavi. A onda sam došla ja, dubokog glasa i crne kose, i svima je trebalo vremena da se naviknu', izjavila je na temu svog dolaska u grupu Ivana Kovač.

Nasljednicom Jelene Rozge 2006. željela je postati i tada 19-godišnja Andrea Šušnjara. Očito je ostavila snažan dojam na Tončija Huljića jer je svoje mjesto pjevačice Magazina na kraju ipak ‘osvojila’ 2010. godine. Andrea Šušnjara i danas je aktualna pjevačica jedne od danas naših najpopularnijih grupa. Njezinim dolaskom u sastav Magazin se vratio prepoznatljivom, zaigranom zvuku. Kao njihova pjevačica debitirala je na Splitskom festivalu s pjesmom 'Sijamski blizanci'.

Andrea Šušnjara u vrijeme audicije imala je drukčiju frizuru

Andrea Šušnjara u vrijeme audicije imala je drukčiju frizuru

Izvor: Screenshot / Autor: Screenshot

  • +3

Andrea Šušnjara

Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram

Osim nje, na audiciji se pojavila Lidija Bačić, kojoj se današnje obline tek naziru.

Lidija Bačić

Lidija Bačić

Izvor: Screenshot / Autor: Screenshot

  • +104
  • +101

Sva lica Lidije Bačić

Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram

Među kandidatkinjama je, među ostalim, bila i Lea Mijatović. Kako nije dobila priliku u Magazinu, utjehu je pronašla u Teškoj industriji, u kojoj je pjevala četiri godine. Danas je u solo glazbenim vodama. Bila je na audiciji i sada već zaboravljena Nikol Bulat, koja je kasnije imala kratku pjevačku epizodu u grupi Feminnem.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!