popularna splićanka

Izabela Martinović: 'Naučila sam i shvatila da male stvari čine život jer nikada ne znamo što nas čeka'

02.09.2020 u 23:04

Bionic
Reading

Vrijeme karantene mnogi su glazbenici proveli stvarajući nove pjesme, a ništa drugačije nije bilo ni u slučaju nekadašnje pjevačice frontmenice Stijene, mlađe sestre Danijele Martinović koja je objavila novi singl 'Zvonimirova ulica'. Kako je provela vrijeme izolacije i hoće li se sada aktivnije posvetiti svojoj karijeri, ispričala je za tportal

'Moram priznati da mi je to bio vrlo izazovan period. No, ipak i na vlastito iznenađenje uspjela sam zaista sva tri mjeseca provesti u kući. Organizirala sam sebi dan kao da je 'normalan' pa sam napravila plan i program. Ustajanje, trening, doručak zatim klasični kućanski poslovi, a nakon ručka učenje stranog jezika. Tako da nekako sam se potrudila da ispunim dane konstruktivno. Također, naučila sam i shvatila da male stvari čine život jer nikada ne znamo što nas čeka', ispričala nam je Izabela Martinović.

Cijelo vrijeme je, kaže, bila u glazbi i s kolegama radila planove, pripreme, osmišljavanje novog singla. 'Također, bio mi je plan i napraviti nekoliko koncerata, ali nažalost ja sam upala u onaj, rekla bih 'drugi krug' kada su opet počele mjere zabrana pa su nažalost otkazani. Ali vjerujem da, kad se situacija primiri, uspijem to sve nadoknaditi i predstaviti se dragoj publici i na nastupima uživo', ističe pjevačica.

Novu pjesma prati priču o važnosti samo jednog dodira i pogleda u prolazu. Tekst je napisao Veselin Vetma i dio je njegove treće zbirke poezije koja će svjetlo dana ugledati u rujnu ove godine, a pjesmu je uglazbio pijanist Marin Limić. Glavni i izvršni producent je Marin Krešimir Limić (Stijene) dok je miks i mastering napravio Aleksandar Valenčić. Za singl je Izabela snimila i spot.

Zanimalo nas je hoćete li se sada aktivnije vratiti na scenu budući rijetko izbacuje singlove.

'Moja želja je svakako da sam stalno prisutna. Ponekad ne žurim toliko s izbacivanjem pjesama jer ja nekako volim sve posložiti te osmisliti kada imam i razloga za sve. Jako sam sretna i što su u eteru svakodnevno aktivne dvije pjesme koje su obilježile moju karijeru u grupi 'Stijene', a svaki novi singl je nastavak mog dosadašnjeg rada. Kada sve posložim, koncerti su logičan slijed događanja, napominje. Dotakli smo se i teme kritika.

'Moram priznati da je mama najveći kritičar. Ona onako sve promatra očima slušatelja a ne 'osobno'. (smijeh) Svakako volim čuti mišljena i primjedbe iako završnu fazu radim isključivo po osjećaju koji me i vodi u životu i glazbi, jer ako sam ja sretna i stojim u potpunosti iza svake pjesme, znam da će i publika to osjetiti', govori nam mlađa sestra Danijele Martinović. Pitali smo je ima li kakvih novosti na privatnom planu.

'U ova izazovna i komplicirana vremena za svih nas, najljepša i najpovoljnija novost je da sam zdrava i da mi je obitelj na okupu. Ja se još jako pridržavam mjera vezanih za virus, tako da mi je trenutno glazba sve i jako se veselim jer pripremam i druge pjesme te radim planove za mini turneju, poručuje pjevačica.

Izvor: Društvene mreže