EMOTIVAN TRENUTAK

Iz prvog reda koncert za Olivera pratila je Vesna Dragojević: Zbog jedne pjesme jedva je zadržala suze

29.07.2022 u 23:27

Bionic
Reading

Udovica Olivera Dragojevića smjestila se po protokolu u prvom redu pored pozornice, tik uz suprugu splitskog gradonačelnika Marijanu Puljak. Vesna Dragojević dostojanstveno se držala cijelu večer ali koliko joj je teško, nije mogla sakriti na jednu Oliverovu pjesmu, koja krije posebnu priču

Koncert u Veloj Luci u čast Olivera Dragojevića prisjetio je mnoge obožavatelje i kolege na najdivnije uspomene tog velikog hrvatskog glazbenika. Na otoku je danas sjajna atmosfera, pjeva se i pleše i čini sve kako bi Oliverov duh ostao vječno prisutan među nama.

Međutim, ovi su dani posebno emotivni i teški Oliverovoj obitelji, a posebno supruzi Vesni koja je s njim živjela dugih 46 godina. Iako je ponosna što je zbog koncerta u čast Oliveru živnuo cijeli otok, a posebno Vela Luka u kojoj se danas skupilo više stotina ljudi, Vesni je u jednom trenutku zaista bili teško suspregnuti suze i sakriti emocije.

Dogodilo se to tijekom nastupa Petra Dragojevića koji je izveo pjesmu 'Kad mi dođeš ti', a suze na Vesninom licu snimile su kamere.

Naime, ta je pjesma za Vesnu ipak nešto posebno jer upravo je ona zaslužna što ju je njezin pokojni suprug snimio i uvrstio na album.

'Vinko Barčot mu je poslao tu pjesmu, ali nije navaljivao, jer bili su prijatelji. Prolazili su dani i tjedni i Barčot se već pomirio da je Oliver neće snimiti. Kad ga je Oliver nazvao, Vinko nije znao da je to jedna jedina pjesma za koju ga je Vesna molila da je uvrsti na album. Dakle, tijekom cijelog njihova braka ona je samo taj put inzistirala da bi trebao snimiti neku pjesmu koja mu se na prvu nije svidjela. A danas tu pjesmu pjevaju milijuni ljudi', ispričao je Toni Volarić jednom prilikom za Večernji list.

  • +2
Poznati na koncertu u čast Oliveru Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos / CROPIX