ne propustite

Iz Pločnika mašemo clubberima iz cijele Europe u Telekom Electronic Beats live streamu!

10.06.2020 u 13:42

Bionic
Reading

Nakon Münchena, Beča i Varšave vrijeme je da i Zagreb mahne clubberima iz cijele Europe live streamingom iz Pločnika – nezaobilaznim mjestom zagrebačke glazbene scene

Otvorivši se 2016. godine, multifunkcionalni prostor Pločnik (koji uključuje bar, klub, dućan ploča i ured) bez napora je prerastao u gradski centar za alternativnu glazbu i bilo bi teško pronaći pogodnije mjesto za događaj poput ovog. U subotu, 13. lipnja, s početkom u 15 sati, hrvatsko izdanje Telekom Electronic Beats Digital Nightcluba iz Pločnika predstavit će srž zagrebačke elektroničke glazbe uz pet odabranih glazbenika koji godinama aktivno sudjeluju, razvijaju i njeguju tu scenu. Hrvatsko izdanje Digital Nightcluba tako će svojim setovima ispuniti Maja Pa, Ivna Ji /dʒiː/, DJ Labud, Funk Guru i Jan Kinčl.

Kroz aktualan panel „2010-2020: Rise Of The Dance Music Festivals In Croatia“ će hrvatsku festivalsku scenu međunarodnoj Electronic Beats publici predstaviti Vedran Meniga i Nick Colgan, najistaknutiji te najiskusniji festivalski organizatori s naših područja. Vedran i Nick će dati svoj uvid u to kako je Hrvatska postala festivalska meka, kako je došlo do suradnji s eminentnim festivalskim imenima, kako su se održali svih tih godina i (najvažnije) koja je budućnost programa te kakvi su im planovi nakon epidemije.

Domaćin live streama je Pločnik, koji je u samo četiri godine postao nezaobilazan dio zagrebačke svakodnevice. Kreativni pogon u kombinaciji s dućanom ploča i multimedijalnim, klupskim prostorom za svakodnevna druženja pored zagrebačkog Zapadnog kolodvora postao je okupljalište za one koji traže opuštenu atmosferu, dobar izbor glazbe i pića i jednostavno nepretenciozan, a opet urban ”meeting point”. U sklopu konceptualnog prostora Pločnik, na prvom katu nalazi se dućan ploča PDV koji uz izbor vinila nudi i prateći arsenal vezan uz vinilnu kulturu i DJ opremu. U prostoru je i dom izdavačke kuće PDV čija se djelatnost bazira na podržavanju mladih, domaćih glazbenika i scene. Do sada je na etiketi PDV objavljeno preko 40 izdanja, između ostalih tu su imena ABOP, Kozmodrum, Šumovi protiv valova, ABOP, Vesna Pisarović, Filip Motovunski, Fakofbolan, Jan Kinčl & Regis Kattie, Nula, Stonebride… Sve ove aktivnosti pod kapom su jedne organizacija imena Pozitivan ritam, koja okuplja profesionalce s preko dva desetljeća iskustva u pripremi, promociji, organizaciji i realizaciji glazbenih projekata, kao što su svjetski poznati glazbeni festivali Dimensions, Outlook, Seasplash, a tu su i vlastiti klubovi u Zagrebu i Puli (Pločnik i Kotač), edukacijski programi te brojne srodne djelatnosti, aktivnosti i inicijative. Live stream se može pratiti putem Pločnik Facebook stranice.