'tamo gdje je dom'

Ivica Kostelić inspirirao Škoru za poznatu pjesmu čije stihove svi znate

20.04.2023 u 18:11

Bionic
Reading

Domoljubne tekstove pjesama Miroslave Škore inspirirale su mnogi trenutci i likovi hrvatske povijesti, a među njima i bivši hrvatski reprezentativac u skijanju - Ivica Kostelić. Škoro je otkrio da je ponos i trud Kostelića ostavila dubok trag u njemu

U novom izdanju IN magazina Miroslav Škoro otkrio je što ga je inspiriralo za pjesmu 'Tamo gdje je dom'. U rubrici 'Tajne iz refrena' Škoro je rekao da ga je za svima poznatu pjesmu inspirirao Ivica Kostelić, odnosno trud i rad koje je ovaj hrvatski skijaš uložio u sport te ponos koji nije skrivao slaveći svaku svoju pobjedu na skijaškoj stazi.

'To sam napisao kada sam vidio kako je Ivica Kostelić pao na koljena', izjavio je poznati pjevač te se prisjetio koliko mu je to bilo emotivno.

Najveći uspjesi karijere Ivice Kostelića su osvajanje velikog kristalnog globusa u skijaškoj sezoni 2010/2011. te četiri srebrne medalje sa Zimskih olimpijskih igara. Osim toga, Ivica se može pohvaliti i s 26 pobjede od kojih je 15 u slalomu, 9 u kombinacijama (5 super kombinacija i 4 klasične kombinacije), a jedanput je pobijedio i u superveleslalom te u paralelnom slalomu.

Kada je završio skijašku karijeru, Ivica je pokazao da, osim snijega, voli i vodu, točnije more. Često vrijeme provodi na jedrenju, a prošle je godine sudjelovao i u jedriličarskoj utrci preko Atlantika 'Route de Rhum'.

U današnjoj emisiji Škoro je priznao i da su mu stih 'man' se očenaša' pjesme 'Otvor' ženo kapiju' zamjerali neki svećenici. Međutim, priznaje da je mislio na nešto puno nevinije i jednostavnije poput zamolbe ženi da otvori vrata bez prigovora što dolazi s tamburašima.

  • +2
Ivica Kostelić Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL