18. studeni

Ivana Paradžiković podijelila bolno sjećanje na obiteljsku tugu: 'Danas je 32. godine od kada smo morali otići'

18.11.2023 u 12:32

  • +2

Ivana Paradžiković

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Bionic
Reading

Voditeljica i novinarka Ivana Paradžiković na svom je Instagram profilu objavila je vrlo emotivnu poruku i otkrila što za njenu obitelj znači datum 18. studeni

'Tko zna…možda odem jedared, kad naiđe red.' Ovaj dječak u kukujevačkoj nošnji sam ja i ovo je bila moja kuća. Zalijepila sam fotografiju iznad radnog stola da ne zaboravim tko sam i od kud dolazim. Danas je 32. godine od kada smo morali otići. Tada sam mislila, samo na kratko…danas se čini zauvijek', napisala je Ivana Paradžiković uz fotografiju iz djetinjstva koju je objavila na svom Instagram profilu kojom je otkrila da je fotografija snimljena u mjestu gdje je odrasla.

Jedan od tužnijih datuma u novijoj hrvatskoj povijesti definitivno je 18. studeni, kada se obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Na taj dan 1991. Ivanina obitelj morala je otići iz Kukujevaca u Vojvodini.

Ivana svake godine proživljava duboke emocije i bolna sjećanja, a zadnjih nekoliko godina se oglasi i na društvenim mrežama gdje s pratiteljima podijeli crtice iz prošlosti. Uz današnju objavu citirala je stih iz Balaševićeve pjesme Stari laloški vals.

Prošle godine je na današnji datum priznala da i danas plače na tu pjesmu, a podijelila je i fotografiju obiteljske kuće te uz nju napisala:

'Nisam ja došao, di da se vraćam?'...suze poteku uvijek na taj Đoletov stih na današnji dan. Prije 31 godinu, mi smo morali otići i nikada se vise nismo vratili. Ovo je bila moja kuća. Pitam se... Žive li sada u njoj sretno ti neki tuđi ljudi?'

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'