ŽIVOT U IZOLACIJI

Ivan Pažanin: 'Evo, lipi moji, jedan recept za kruh ili pogačice, ali bez kvasa'

31.03.2020 u 13:21

Bionic
Reading

Restorani su zatvoreni i chefovi trenutno ne mogu raditi ono što najbolje znaju, usrećivati svoje goste hranom. Ali mogu i dalje veseliti ljude kuhanjem. Omiljeni televizijski chef vrijeme u karanteni provodi snimajući videa na Instagramu. Ivan Pažanin hvali se onim što ima na jelovniku, pokazuje što kuha i daje za objed

'Evo, lipi moji, jedan recept za kruh ili pogačice, ali bez kvasa - sve što vam treba je 350 brašna, 250 grama jogurta, dvije žlice maslinovog ulja, žlica soli,prašak za pecivo. Lipo umisite, lagano elegantno oformite i stavite u zagrijanu pećnicu na 250 stupnjeva nekih 10-11 minuta', rekao je Ivan Pažanin.

Ranije je Ivan Pažanin objavio video posvećen omiljenim punjenim paprikama. Premda su se mnogi ponadali da će dobiti recept za pripremu od svog omiljenog chefa, on ih je super nasmijao. 'Samo dva kratka savjeta! Nemojte nikad zaboraviti da je punjena paprika drugih puno slađa i bolja nego vaša. Za ovakvo jelo najbitnije vam je da imate krumpir za pire, a papriku pod obavezno neka vam netko drugi skuha i donese', našalio se.

Potaknuti krizom i situacijom u kojoj su morali zatvoriti restorane, poznati hrvatski chefovi na inicijativu Marina Rendića pokrenuli su vrijednu inicijativu u kojoj će iz svojih kuća kuhati s publikom, davati recepte i savjete, odgovarati na pitanja i pomagati ljudima da bolje kuhaju kod kuće, na tragu sličnih inicijativa koje su pokrenuli poznati svjetski chefovi. Stranica 'Chef kuha doma' pokrenuta je na Facebooku 28. ožujka, a već ima skoro pet tisuća pratitelja.

Preventivne mjere za zaštitu od koronavirusa