omiljeni zagrebački glumac

Ivan Herceg: 'Za ljubav prvo moraš spoznati bol i patnju'

27.08.2017 u 10:14

Bionic
Reading

Jednog od najtraženijih domaćih glumaca, koji će u studenom navršiti 36 godina, gledat ćemo u jesenskom adutu Nove TV, novoj dramskoj seriji 'Čista ljubav'. O svojoj novoj ulozi, pjevačkim ambicijama, ali i o ljubavi Ivan Herceg govorio je za tportal

Nova TV i u novom projektu okupila je odličan glumački cast, a na malim ekranima, u seriji koja će zasigurno svojom intrigantnom radnjom prikovati gledatelje uz male ekrane, u glavnoj ulozi pratit ćemo Ivana Hercega. Zagrebački glumac koji je odavno zapečatio svoju poziciju jednog od najzgodnijih Hrvata i dokazao da svaki glumački zadatak - na televiziji, filmu ili u kazalištu - shvaća jednako ozbiljno ovog puta igrat će smetlara, bivšeg policijskog inspektora.

U seriji 'Čista ljubav' imate ulogu Tome. Kakav je lik i koliko se on razlikuje od onih u serijama u kojima smo vas do sada gledali?

Tomo je čvrst, odan, pošten, vrijedan, ispravan, moralan čovjek, rekli bismo heroj današnjeg vremena i skoro pa rijedak primjerak. Većina likova koje sam igrao dosad su više-manje bili karakterno slični, a razlikovali su se po profesiji, životnoj prošlosti, frizuri i varirali su u kilaži. (smijeh)

Nalazite li negdje sličnost između njega i vas u privatnom životu?

Pa pisali su ga po meni. Šalim se, naravno. Ima nekih karakteristika, ali Tomo je ipak svoj. Tek ćete ga upoznati ove jeseni.

Davno ste prešli prag popularnosti i postali glumac kojeg obožava publika, osobito ženska. Gdje ste u cijeloj toj profesionalnoj priči ostavili ego? Kakav odnos imate prema popularnosti?

Hvala ako tako mislite, to ću shvatiti kao nekakvo priznanje, iako popularnost danas nije mjerilo nekakve vrijednosti, ako ćemo biti realni i iskreni, ali takva su vremena, pomirit ćemo se s tim. Pokušavam raditi svoj posao što bolje mogu u danim uvjetima i da moja publika bude zadovoljna, a to je jedino što mi je bitno u mom pozivu, iako se moram nositi i sa stvarima koje drugima koriste dok meni štete, ali u većini slučajeva ego ostavljam po strani i 'ne diram gospodina izmeta dok vonja'.

Nekoliko puta su vas birali za najseksepilnijeg muškarca. Godi li vam to?

Već odavno sam zaboravio da se govorilo o tome, ali me vi baš volite podsjetiti svaki put - pa dobro, dokle više? Nađite, molim, drugu žrtvu! (smijeh)

Jeste li ostvarili sve poslovne želje koje ste imali do ove dobi?

Nisam još ništa ostvario, tek se zagrijavam.

A privatno?

Sve je onako kako treba biti, zahvalan sam i zadovoljan čovjek, imam tu sreću i ne mogu se žaliti.

Što za vas znači ljubav i zašto nerado govorite o svom privatnom životu?

Ljubav je nešto što se ne mjeri na 'materijometru' i nema veze s nametnutim trendovima. Mislim da za ljubav prvo moraš spoznati bol i patnju, odbaciti ružičaste naočale i tek onda ljubav može opstati i trajati, a kad nađem to što tražim, vrlo rado ću podijeliti s vama.

Prošle godine ste doživjeli privatnu tragediju. U čemu ste nakon nje pronašli utjehu?

Uglavnom u samoći, ona me najbolje razumjela.

Što ste naučili iz putovanja po Aziji na koje ste se otisnuli nakon maminog odlaska? I spremate li se na neko novo putovanje?

Naučio sam da je također bilo potrebno da se maknem daleko od svega, da promijenim okolinu i da provedem kvalitetno vrijeme s dragim ljudima. Mislim da je u tom slučaju putovanje najvrednije i nešto što istinski obogaćuje i liječi dušu te prvom prilikom, kad se stvari poslože i kad se steknu uvjeti, letim na drugi kraj Zemlje.

  • +10
Ivan Herceg Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

Vaša sestra Iva pjeva, a i za vas se govori da imate odličan glas. Vidite li se možda jednog dana u nekom projektu vezanim uz glazbu?

Već sam govorio o tome i postoji velika vjerojatnost da ću nastupiti u nečem takvom, no moram samo malo podmazati zahrđale glasnice.

Imate sve adute za ostvarenje inozemne karijere. Jeste li ikada razmišljali o njoj?

Hvala još jednom na komplimentu. Vidjet ćemo, možda se jednom ukaže prilika da se nešto proba, ali o tom potom.

Gdje i s kim ćete provesti ljetni odmor? Kako izgleda vaše idealno opuštanje?

Kako smo se već vratili na set i radimo punom parom, ljetni odmor je sada iza mene, a moram priznati da sam ga proveo u potpunosti uživajući!