NAJPOPULARNIJA CHARTER JAHTA

Ispred Šibenika usidrena je 99 metara duga jahta Christina O, evo što znamo o brodu čiji tjedni najam košta 700 tisuća eura

11.08.2022 u 09:14

Bionic
Reading

Vjerojatno najpopularnija luksuzna charter jahta na svijetu, Christina O, trenutno je usidrena ispred Šibenika. Tko njome trenutno plovi Jadranom, nije poznato, no jasno je kao dan da se radi o klijenteli s dubokim džepom

I ovo ljeto na Jadranu se našla jedna od najpoznatijih jahti na svijetu, Christina O, namijenjena najbogatijoj klijenteli a koja želi iz prve ruke doznati kako su na njoj uživali Jackie Kennedy Onassis i njezin drugi suprug, grčki brodovlasnik Aristotel Onassis.

Izgrađena davne 1942. godine, 99 metara duga, isprva je služila kao ratna krstarica tijekom 2. svjetskog rata, aktivna i prilikom iskrcavanja saveznika u Normandiji. Nakon završetka rata, za samo 34 tisuća dolara, kupio ju je grčki brodovlasnik i milijarder Aristotel Onassis i potom u nju uložio čak 4 milijuna dolara kako bi je pretvorio u to vrijeme jednu od najluksuznijih jahti.

  • +2
Jahta Christina O usidrena ispred Šibenika Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

Nazvao ju je po svojoj voljenoj kćerki, Christina O, i na njoj je gostio svoje slavne prijatelje, među kojima su bili i Frank Sinatra, Marilyn Monroe, Greta Garbo, Grace Kelly, Elizabeth Taylor, kao i britanski premijer Winston Churchill. No, to nije sve. Upravo na luksuznoj jahti 1968. se vjenčao sa svojom drugom suprugom Jacqueline Kennedy.

Izvor: Cropix / Autor: Nikša Stipaničev

Nakon Onassisove smrti 1975. godine jahta je propala, no, na sreću spasio ju je njegov prijatelj koji je vodio projekt restauracije te je jahta današnji izgled i uređenje dobila 2001. godine.

U ponudi je na stranicama Yacht Charter Fleeta na kojoj su dali i neke detalje o luksuznoj jahti. Budući da je duga nevjerojatnih 99 metara, na brodu odjednom može boraviti do 157 gostiju, zbog čega je idealna za veća događanja, bilo da je riječ o rođendanskim proslavama ili vjenčanjima.

O klijentima i njihovim gostima brine čak 38 članova posade, koji su uvijek na raspolaganju, a jahta sadrži čak 17 prostranih kabina u koje se mogu smjestiti do 34 osobe. Kako bi doživljaj bio potpun tu su veličanstvene palube s bazenom, jacuzzijemm, a postoje i teretana, kino te heliodrom, koji se koristi sam za hitne slučajeve. Jahta ima uključenu i opremu za vodene sportove.

Jahta Christina O Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Ono po čemu je prepoznatljiva, i to zahvaljujući dizajnu Caesara Pinnaua, od ostalih se superjahti razlikuje zahvaljujući prepoznatljivom kliper pramcu, dugoj strmoj liniji te najvišoj razini jahte na kojoj je paluba za sunčanje s nizom ležaljki i barom, a samo kat ispod, na glavnoj palubi, nalazi se bazen, blagavaonica i bar na ovorenom. Upravo je bazen najimpresivniji i to zahvaljujući mozaiku Minotaura, a ukoliko želite plesni podij, voda se ispušta te se dno podiže kako bi se zatvorilo i izravnalo s podom.

Što se tiče najma, u špici sezone, od 25. lipnja do 27. kolovoza oni koji žele ploviti njome moraju izdvojiti 700 tisuća eura tjedno, dok se cijena umanjuje za 80 tisuća eura za termine od 1. siječnja do 25. lipnja i od 27. kolovoza do 31. prosinca.