ZVIJEZDE PJEVAJU

Ispao holivudski par Kristina i Marko

18.04.2009 u 22:13

Bionic
Reading

Katja Kušec pjevat će barem još jednu subotu jer ni ove nije ispala zahvaljujući glasovima gledatelja

Što se više bliži kraj, to je sve napetije, pa je tako bilo i ove subote. Valja izdvojiti da je Barbara izgledala odlično i da je bila iznimno dobro raspoložena, a razlog se možda krije u tome što joj je baš ove subote bio rođendan. Čestitka publike u studiju i pratećih vokala ('Happy birthday, dear Barbie') uslijedila je na kraju emisije. No važne su zvijezde koje pjevaju, a ostalo ih je četiri. Ove su subote parovi izvodili po dvije pjesme - nešto iz mjuzikla i rock.

Kristina i Marko
otvorili su večer s hitom 'Killing me softly' i, osim što je Kristina odlično izgledala, nisu baš oduševili žiri, pa su dobili 30 bodova. Nastup je bio nešto sigurniji, ali još uvijek nedovoljno dobar. Pjesma u drugom krugu bila je 'Profesor Jakov' Leta 3. Odličan izbor i odličan nastup Kristine koja sjajno glumi rock pjevačicu opušteno pjevajući pjesmu Markovih sugrađana. Žiri ih je napokon vidio u drugom svjetlu, dakle izvan mjuzikla, i prilično im oduševljeno darovao 35 bodova. Nažalost, televizijski gledatelji su im presudili.

Druga je nastupila neumorna Katja Kušec uz podršku svog kauboja Đanija s kojim je izvela hit Atomskog skloništa 'Za ljubav treba imat dušu' i ponovno ražalostila sve televizijske gledatelje nedostatkom sluha. Ocjena je i ovog puta bila odgovarajuća, pa su dobili 21 bod, ali je zato količina izrečenih prigovora sa stilom bila iznad svih očekivanja. Tako je Martina Tomčić zaključila da je Katja slučaj za sociologiju, a njezin prolaz za proučavanje psihologije masa, ocijenivši čak i njihovu koreografiju kao goru od samog pjevanja. Barbara je pak rekla, komentirajući njezino pjevanje: 'Baš dobro izgledaš', proglašavajući je natjecateljicom s najboljim PR-om jer očekuje da će je uskoro vidjeti i u Lovačkom vjesniku. Druga je njihova pjesma bila odlično aranžirana kao swing, šansona Zvonka Špišića 'Ja sam milioner' koja je žiriju legla najbolje do sada, pa su izvođači dobili svoju najvišu ocjenu - 26. Katja je za kraj izjavila da 'obožava Martinu Tomčić'. Sarkastično!

Treći su nastupili sve bolji i bolji Čuček i Dizdar. Dražen je krajnje strastveno i iskreno izveo baladu grupe Opća opasnost, što je kod Martine Tomčić izazvalo reakciju: 'Ja sam zasuzila!' Njihov je nastup okarakterizirala riječima: 'Knjigu bih mogla napisati o vama', što je Čuček pozdravio: 'Daj!' Hus je Čučeku dao kompliment rekavši mu da bi možda pjevanje moglo biti njegov prvi izbor, a ne gluma. Koliko su bili dobri, pokazale su tri desetke i jedna devetka. U drugoj su pjesmi pali jer su se više zezali s Abbinom pjesmom 'Mamma Mia' što je žiri protumačio kao igrokaz, a činjenica je da je izvedba izgledala više kao parodija nego kao pjesma za ocjenjivanje. Pritom je Čuček, kao što je primijetila KsenijaErker, izgledao 'če-če'. 33 boda.

Dule i Ivana zapjevali su pjesmu iz filma 'Tko pjeva zlo ne misli' i ponovno osvojili žiri, za što je više zaslužan Duško, koji je to postigao svojim arhaičnim pjevanjem, nego Ivana. Četiri devetke i 36 bodova. Drugi izbor bila je pjesma 'Sjaj u tami' grupe Dorian Gray koju su oni ponudili u novoj izvedbi oduševivši žiri koji je imao samo riječi hvale za Duleta, ali i pokoju riječ pokude za Kindlicu jer je više kvarila pjesmu nego je nadopunjavala i obogaćivala. Primijećeno je s pravom da je izostala kemija u izvedbi, no svejedno su osvojili 37 bodova.

Na kraju su ponovno svi očekivali da će ovoga puta gospođa Kušec napokon prestati pjevati u showu 'Zvijezde pjevaju', ali dilema je nestala kada su, nakon Dražena i Natali, kao par koji će nastupati u sljedećoj emisiji prozvali nju i Đanija Kristina Krepela i Marko Tolja bez iznenađenja su prihvatili ispadanje i za kraj još jednom otpjevali 'Profesora Jakova'. Glazbeni horor s Katjom čeka nas i sljedeće subote.