PROMO

Ima li života u svemiru?

Trag života

Trag života

Izvor: Continental film / Autor: Continental film

Od četvrtka, 23.3. u kina nam dolazi napeti SF triler 'Trag života' koji daje odgovor na ovo vječito pitanje!

Postoji li neki oblik života van Zemlje sigurno je jedno od najdugovječnijih pitanja kompletne civilizacije. Krajem veljače ove godine NASA je službeno objavila vijest da je pronašla novi solarni sustav, udaljen 39 svjetlosnih milja od Zemlje u kojem najmanje sedam planeta sličnih Zemlji orbitira oko male zvijezde, a ono što je šokiralo sve je činjenica što je život moguć na čak tri planeta. Od četvrtka, 23. ožujka u domaća kina stiže znanstveno-fantastični triler 'Trag života' koji se svojom radnjom, između ostalog, bavi i postojanjem određenog oblika života van Zemlje. U prilogu koji je montiran ekskluzivno za ovu priliku, dr. Kevin Fong i dr. Adam Rutherford objašnjavaju važnost otkrivanja života van Zemlje, a njih dvojica su također, uz dr. Rudija Schmidta, radili kao stručni savjetnici na filmu.

'Cijeli koncept nastanka života u svemiru i na našoj planeti je fascinantan', izjavljuje Kevin Fong, doktor medicine sa sveučilišta University College London koji se specijalizirao za medicinu u ekstremnim uvjetima, pogotovo onima koja uključuju boravak čovjeka u svemirskim misijama. 'Što nas čeka na Marsu odgovor je na pitanje kojeg smo si svi postavljali dok smo ležali na leđima gledajući u vedro nebo', optimistično govori dr. Fong.

Trag života - prilog o filmu

U vezi života van planete Zemlje optimističan je i dr. Adam Rutherford, genetičar i stručnjak za mikrobiologiju u svemiru. 'Posada na Međunarodnoj svemirskoj postaji suočena je s najvažnijim otkrićem u povijesti čovječanstva', objašnjava dr. Rutherford i nadodaje: 'Upravo ta postaja služi kao međustanica između onoga što bi moglo biti na Marsu i onoga što već postoji na Zemlji'.

Napeti SF triler 'Trag života' u kojem šesteročlana posada polagano započinje svoje istraživanje prvog dokaza života na Marsu koje se uskoro pretvara u bitku za preživljavanje režirao je Daniel Espinosa, a glavne uloge su ostvarili Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson i Ryan Reynolds. Uz dr. Fonga i dr. Rutherforda kao stručnjak i savjetnik na filmu radio je i dr. Rudi Schmidt, izrazito kvalificirani inženjer koji je, između ostaloga, radio i kao savjetnik na filmskom hitu 'Marsovac'.

Akcijski SF triler 'Trag života' u domaća kina stiže ovoga četvrtka, 23. ožujka.

Trag života - kino najava

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 1

Prikaži sve
  • samostalan

    20.03.2017 16:52

    Svakako da ima. Kakav je taj zivot vjerojatno cemo saznati..nadam se za vrijeme mojeg zivota.

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi