USPOMENA ZA FOTO ALBUM

Idiličan prizor iz Monaka: Princ Albert i princeza Charlene proslavili 11. godišnjicu braka

02.07.2022 u 10:35

Bionic
Reading

Monegaški kraljevski par proslavio je u petak 11. godišnjicu braka, nakon što su prošle godine na svoju okruglu obljetnicu bili razdvojeni. Princeza Charlene dobar dio prošle godine provela je na dugom kontinentu, u rodnoj Africi gdje je 'zaglavila' zbog zdravstvenih problema

Princ Albert i princeza Charlene povodom 11. godišnjice braka objavili su novi, zajednički portret snimljen u vrtovima monegaške palače. Na fotografiji par se drži za ruke, a plavokosa princeza plijeni pozornost i stajlingom. Za ovu svečanu prigodu odjenula je dugu haljinu u vedroj nijansi tirkizne boje s potpisom francuske luksuzne modne kuće Louis Vuitton.

Princeza Charlene fotografiju je objavila i na svom Instagram profilu uz čestitku suprugu 'sretna godišnjica'.

Princ Albert koji ima 64 godine i 20 godina mlađa Južnoafrikanka vjenčali su se na bajkovitoj ceremoniji 1. srpnja 2011. To je bilo prvo kraljevsko vjenčanje u Monaku nakon 55 godina, nakon famoznog vjenčanja stoljeća kad su u bračnu luku 1956. uplovili monegaški vladar princ Rainier i holivudska glumica Grace Kelly.

Princeza Charlene na vjenčanju nosila je veo dugačak 20 metara, no bajkovitu ceremoniju zasjenio je skandal. Naime, nekoliko dana prije vjenčanja, francuski tjednik Le Journal du Dimanche izvijestio je da je Charlene Whittstock tri puta pokušala pobjeći iz Monaka prije vjenčanja s princem Albertom. Novine su pisale da je tražila utočište u južnoafričkom veleposlanstva u Parizu još dok je u svibnju bila na krojačkoj probi svoje vjenčanice. Tvrdili su da je pokušala ponovno napustiti zemlju za vrijeme Grand Prix utrke Formule 1 te da je treći put bježala samo nekoliko dana prije vjenčanja. Tada su je na aerodromu, pisalo se, zaustavili policijski dužnosnici i nagovorili je da se vrati.

Princeza Charlene kasnije je izjavila kako razumije zašto su europski mediji podizali tenzije uoči kraljevskog vjenčanja: 'To je sjajna prilika da krenu u negativan spin jer će ljudi rado kupovati novine i slušati sve negativnosti'.

Princeza Charlene i princ Albert Izvor: Profimedia / Autor: NTB Scanpix / Alamy / Alamy / Profimedia

U braku su dobili danas sedmogodišnje blizance Jacquesa i Gabriellu, no par i dalje izaziva pažnju javnosti i puni medijske stupce. Veći dio prošle godine proveli su razdvojeni zbog njezinih zdravstvenih problema, a uslijed kojih je boravak u domovini produžila na više mjeseci, razdvojena od supruga i djece. Nakon povratka u Europu, princeza Charlene višemjesečni oporavak u studenom prošle godine nastavila u jednoj švicarskoj klinici, a obitelji se pridružila tek u ožujku ove godine.

  • +6
Princeza Charlene i princeza Gabriella Izvor: Profimedia / Autor: CRY-HUITEL. / The Photo One / Profimedia

Posljednjih tjedana vratila se i kraljevskim dužnostima pa sa suprugom i blizancima sve se češće pojavljuje u javnosti. 'Moje zdravlje je još uvijek loše i ne želim ništa žuriti. Put je bio dug, težak i iznimno bolan i iscrpljujući. Pogađa me što određeni mediji nastavljaju s glasinama o mom životu i mom braku. Poput svih drugih i ja sam ljudsko biće i kao i svi i ja imam osjećaje, slabosti, samo što je moja obitelj izložena interesu medija i javnosti pa se i najmanje slabosti odmah razotkrivaju', rekla je Charlene novinarima u svibnju ove godine.

  • +27
Princeza Charlene s obitelji Izvor: Profimedia / Autor: Pool/ABACA / Abaca Press / Profimedia