UŽIVAO JE VOLJETI

Iako su kružile glasine o romansama s mnogim slavnim damama, ove su žene obilježile život vječitog zavodnika Jean-Paula Belmonda

07.09.2021 u 17:00

Bionic
Reading

U naručju zaštitnog lica francuskog novog vala, glumca Jean-Paula Belmonda koji je preminuo u ponedjeljak, našle su se neke od najljepših glumica, poput Catherine Deneuve, Sophije Loren, Claudije Cardinale i Francoise Dorleac. Osim u zajedničkim filmovima, vječiti zavodnik Bebel grlio je lijepe glumice i u stvarnom životu, poput Ursule Andress i Laure Antonelli, a iako su kružile glasine o romansama s mnogim slavnim damama, ove su žene obilježile njegov život

Jean-Paul Belmondo, koji je umro 6. rujna u 89. godini, dugo je bio seks simbol francuske kinematografije, a svoj je status dokazao brojnim ljepoticama koje su prošle kroz njegov život.

Prva koju je oženio bila je Elodie Constantin. Vjenčali su se 1952. godine i u braku dobili troje djece; Patriciju (1954.) koja je tragično preminula 1994. godine, Florence (1960.) i Paula (1963. godine). Bebel se s Elodie razišao 1965. godine, a brak je službeno raskinut 1968. godine.

Naime, 1965. godine Belmondu je partenrica u filmu 'Čovjek iz Hong Konga' bila bivša manekenka, švicarska glumica Ursula Andress. Kemija između dvoje seks simbola bila je prejaka pa su se, iako oboje u braku, upustili u vezu koja je rezultirala razvodima.

Ljubav kaskadera i prve Bondove djevojke pukla je 1972. godine, kad je Belmondu oko zapelo za talijansku glumici Laura Antonelli. S njom je u prilično turbulentnoj vezi ostao do početka osamdesetih godina, kad je novu ljubav ponovno pronašao na poslu.

U njegovom filmu 'Marginalac' iz 1983. godine prostitutku je glumila brazilska pjevačica i glumica Carlos Sotto Mayor, na čije je čari Belmondo pao i s njom ostao sljedećih šest godina. Snimili su u tom periodu zajedno još dva filma, a razlazu je navodno kumovala njena ljubomora.

U drugi brak Belmondo je stupio 2002. godine s Natty Tardivel, više od trideset godina mlađom ženom koju je upoznao još 1989. godine. Godine 2003. rodila im se i kći Stella, a nakon gotovo dvadeset godina zajedničkog života, par se razdvojio 2008. godine. Iako su bivši supružnici ostali u dobrim odnosima, i ovom je braku navodno presudila druga žena.

O vezi Bebela s bivšom Playboyevom zečicom Barbarom Gandolfi, preko četrdeset godina mlađom od njega, puno se raspravljalo, a kružile su glasine kako joj je namjera bila financijski preveslati zvijezdu, koja se ipak spasila prekidom 2012. godine.

Mir je četiri godine, prema pisanju talijanskog izdanja Vanity Faira, pronalazio uz 57-godišnju francusku glumicu Valerie Steffen. Primajući Zlatnog lava na Venecijanskom filmskom festivalu 2016. godine glumac je izjavio: 'Uživao sam kao lud. Uživao sam u snimanju filmova, naravno, ali i voljeti do posljednjeg daha'.

  • +11
Jean-Paul Belmondo Izvor: Profimedia / Autor: - / KCS Presse / Profimedia

A do posljednjeg životnog daha uz slavnog Bebela, čini se, bila je jedna stara ljubav iz osamdesetih. Prošle godine na društvenim su se mrežama počele pojavljivati fotografije Belmonda i Brazilke Carlos Sotto Mayor. U srpnju ove godine viđeni su u studiju Galimard Fragrances u Grasseu, gdje su gotovo 40 godina nakon svoje romanse izmislili parfem nazvan prema filmu koji ih je spojio 'Marginal' (Marginalac).

'Zbogom ljubavi moja! Neka te na tvom putu u vječnost prate anđeli. Čuvat ću tvoj osmijeh i uspomene na tebe snažno i nježno. Toliko toga si me naučio. Pamtit ću ovu fotografiju snimljenu prije točno godinu dana', oprostila se od Belmonda na Instagramu Sotto Mayor.