LJUBAV NE POZNAJE GRANICE

Iako se često ne čini tako, slavne osobe nekad se vjenčaju i s običnim smrtnicima, a ovo su najpoznatiji primjeri

04.07.2021 u 16:49

Bionic
Reading

Brak između slavnih svjetskih zvijezda i običnih smrtnika vjerojatno je lakše pronaći u pričama s velikih platna, nego u samom Hollywoodu. Ipak, dogodi se i ondje rađanje ljubavi daleko od svjetla reflektora, a ovi su bračni parovi dokaz da ljubav ne pati od zvjezdane moći

Riz Ahmed i Fatima Farheen Mirza

Glumačko-spisateljski par stekao je simpatije na ovogodišnjoj dodjeli Oscara kad je Ahmed prije fotografiranja na crvenom tepihu svojoj dragoj popravio frizuru. Njihovo upoznavanje nije bilo ništa manje romantično, a upoznali su se sjedeći za istim stolom u kafiću. 'Prepucavali smo se oko utičnica za prijenosnike', prisjetio se Ahmed u emisiji 'The Tonight Show', pa otkrio neke detalje s tajnog pandemijskog vjenčanja 2020. godine. 'Učinili smo to u dvorištu, što ima bezbroj prednosti. Mislim da je najljepše u svemu bilo to što na vjenčanju nismo imali 500 tetki koje se motaju oko nas i štipaju nam obraze', rekao je glumac.

Meryl Streep i Don Gummer

Od jedne od najvećih holivudskih glumica očekivalo bi se da je udana za nekog sličnog, istaknutog pripadnika industrije zabave. Međutim Meryl Streep udala se za kipara Dona Gummera, s kojim ima četvero djece. 'Prvo ću zahvaliti Donu, jer kad suprugu zahvalite na kraju govora, glazbu sviraju njemu, a ja mu želim dati do znanja da ste sve što najviše cijenim u svom životu dali meni', rekla je Streep 2012. godine primajući Oscara za najbolju glumicu u filmu 'Željezna Lady'.

Wanda Sykes i Alex Niedbalski

Sykes je svoju suprugu, francusku poslovnu ženu Alex Niedbalski upoznala na trajektu za Fire Island. Glumici se svidjelo to kako se Niedbalski udubila u razgovor s malim djetetom, a to je iskustvo podijelila 2018. godine za The Guarduian. 'Nešto mi je doista reklo, vrlo jasno, 'to je ono što ti treba, Wanda'', rekla je glumica. Njih su dvije u braku više od deset godina i roditeljice su 12-godišnjih blizanaca Olivije Lou i Lucasa Claudea.

Matt Damon i Luciana Barroso

Matt Damon upoznao je suprugu na njenom poslu, dok je radila za šankom u Miami’s Crobaru. Nakon dugog dana na setu filma 'Zauvijek zajedno' nekolicina njih iz filmske ekipe pozvala je glumca na piće. Gostujući 2011. kod Ellen DeGeneres, Damon je rekao da su ga nekako uspjeli odvući na piće. 'Vidio sam je doslovno preko krcate prostorije i osam godina i četvero djece kasnije, to je moj život. Ne znak kako bi nam se inače putevi isprepleli da se to nije dogodilo. Pouka priče? Kad ste umorni, potrudite se otići do šanka i možda ćete upoznati suprugu', rekao je Damon. Vjenčali su se u prosincu 2005. godine, a u travnju 2013. obnovili su bračne zavjete na maloj ceremoniji uz zalazak sunca na karipskom otoku Sveta Lucija.

Jon Stewart i Tracey McShane

Stewart je tadašnju veterinarsku tehničarku McShane upoznao na slijepom spoju u meksičkom restoranu 1996. godine, samo mjesec dana nakon što je dobio otkaz iz svoje emisije na MTV-ju. McShane je gostujući kod Oprah ispričala kako je nakon kraha sedmogodišnje veze bila depresivna, a prijatelji su joj cijelo vrijeme pokušavali namjestiti nekoga. 'Nakon neuspjelog spoja pitali su me što tražim, a kako sam u to vrijeme otkrila 'The Jon Stewart Show', rekla sam im da tražim nekog smiješnog i dragog poput Jona Stewarta. Igrom sudbine, njezin je sustanar u to vrijeme radio kao asistent produkcije filma 'Dobre namjere', pa kad je Stewart došao na set, dogovorio je spoj. U veljači 1999. Stewart je zaprosio McShane i to preko križaljke u New York Timesu, a vjenčali su se u svibnju 2000. godine.

Anne Hathaway i Adam Shulman

Hathaway je Shulmana, glumca/dizajnera nakita, upoznala preko zajedničkog prijatelja na filmskom festivalu u Palm Springsu 2008. godine. Njihova je kemija bila toliko očita da je Hathaway svom prijatelju rekla da će se udati za tog muškarca. 'Mislim da je mislio da sam malo luda, što pomalo i jesam, ali sam i draga. Od prve sekunde kad sam ga upoznala, znala sam da je on ljubav mog života', rekla je Hathaway. Shulman u glumačkoj karijeri nije postigao uspjeh kao njegova supruga, ali ima svoju liniju nakita nazvanu James Banks. Čak je pomogao dizajnirati zaručnički prsten za Hathaway kad ju je zaprosio 2011. Vjenčali su se u rujnu 2012. godine.

Jerry Seinfeld i Jessica Sklar

Kad je upoznala Seinfelda u Reebokovoj teretani na Upper West Sideu, Sklar je bila svježa mladenka, nosila je slušalice u ušima i punila bočicu vodom. 'Prolazila sam kroz teško razdoblje, prišao mi je Jerry Seinfeld i pokušao me nasmijati, a ja u tom trenutku zaista nisam bila zainteresirana za zabavu. Opet se vratio i rekao nešto smiješno i zapravo sam se morala nasmijati', rekla je Sklar, u vrijeme njihovog upoznavanja izvršna direktorica odnosa s javnošću Tommyja Hilfigera, a samo dva mjeseca ranije vjenčala se s Ericom Nederlanderom, sinom kazališnog magnata Roberta Nederlandera. Ubrzo nakon susreta sa Seinfeldom, Sklar je raskrstila sa svojim brakom i godinu kasnije zaručila se sa Seinfeldom, s kojim se vjenčala u prosincu 1999. godine.

Reese Witherspoon i Jim Toth

Oskarovki i agentu za talente putevi su se isprepleli na zabavi kod prijatelja. Reese se našla na meti pijanog gosta pa se umiješao Toth. U intervjuu 2012. godine glumica je rekla da joj je neugodni gost mumljajući, mršteći se i upirući joj prstom u lice govorio 'ne poznaješ me', a onda je prišao Jim i rekao joj: 'Molim te, ispričaj mog prijatelja. Upravo je prekinuo s nekim.' Witherspoon i Toth odmah su kliknuli i vjenčali se sljedeće, 2011. godine u ožujku. Toth je od tada nastavio graditi karijeru u Los Angelesu kao agent u Agenciji kreativnih umjetnika, u kojoj je zastupao sve od Scarlett Johansson do Roberta Downeya Jr. i Matthewa McConaugheyja.

Eddie Redmayne i Hannah Bagshawe

Ljubav glumca i stručnjakinje za odnose s javnošću izrodila se iz prijateljstva. Kad su Bagshawe i njezine razredne kolegice iz internata za djevojčice organizirale modnu reviju u dobrotvorne svrhe, učenik Redmayne iz susjednog internata za dječake dobrovoljno se prijavio za šetnju modnom pistom. Bez košulje. 'Pojavio sam se kao bljedunjav, pjegav tip i djevojke iz publike nisu me baš doživjele', prisjetio se kasnije Redmayne. Međutim netko ga je ipak primijetio pa je Redmayne na after partyju ostao zatečen povremenim susretima očima s Bagshawe na drugoj strani prostorije i tako je započelo dvanaestogodišnje prijateljstvo. 'Bila je vrlo lijepa i vrlo smiješna, voli umjetnost i kazalište baš kao i ja, pa smo postali prijatelji', objasnio je glumac koji je s prijateljicom počeo izlaziti 2012. godine. U prosincu iste godine prvi su se put zajedno pojavili na crvenom tepihu londonske premijere filma 'Jadnici', a vjenčali su se dvije godine kasnije.

Patrick Dempsey i Jillian Fink

Zvijezda 'Uvoda u anatomiju' svoju je ljubav pronašla u frizerskom stolcu. Kad je Fink u svom salonu Deluxe 1994. godine primijetila da joj je termin rezerviran pod imenom Patrick Dempsey, pomislila je da je riječ o šali. 'Bila sam šokirana, ali istovremeno sretna, jer je bio tako sladak', prisjetila se Fink svog iznenađenja kad joj je Patrick Dempsey glavom i bradom došao na uređivanje. Oboje su tada bili u vezama i Fink je tri godine njegovala Dempseyjevu kosu prije nego ju je počela i mrsiti. Vjenčali su se u srpnju 1999. godine.

Alec Baldwin i Hilaria Thomas

Baldwin i Thomas upoznali su se u veljači 2011. godine, a unatoč ne baš najspretnijem početku, vjenčali su se u lipnju 2012. godine. Najavljujući svoje vjenčanje, Thomas se za New York Times prisjetila kako je s prijateljima stajala blizu vrata veganskog restorana Pure Food and Wine kad joj je prišao Baldwin, primio je za ruku i rekao joj 'moram te znati'. Glumac je nakon toga priznao da njegov ulet nije bio baš previše pametan. Thomas je tada imala 27 godina i radila je kao instruktorica u studiju joge koji je pomogla otvoriti nakon završetka fakulteta. 'Odmah sam primijetio njenu predanost. Ona je seoska kraljica joge', rekao je Baldwin za Times.

Vince Vaughn i Kyla Weber

Glumca i agenticu za nekretnine navodno je upoznao Vaughnov prijatelj, filmski producent, na vjenčanju 2008. godine. Weber je odrasla u ruralnoj kanadskoj provinciji Alberti, na maloj farmi u mjestu Blackie, koje broji oko 400 stanovnika. 'Živjela je daleko i bila najbolja prijateljica iz djetinjstva supruge mog najboljeg prijatelja, pa sam u početku bio dosta nervozan s njom. Da je krenulo po zlu, ne bi bilo ugodno', rekao je Vaughn gostujući u emisiji 'Live with Kelly and Ryan'. Kako je otkrio, počeli su razmjenjivati e-mailove i telefonske pozive i od tada su nerazdvojni, a vjenčali su se u siječnju 2010. godine.

Christian Bale i Sibi Blažić

Kad je upoznala Balea, Sandra (Sibi) Blažić bila je osobna asistentica Winone Ryder, a dogodilo se to navodno na jednom od roštilja koje je glumica priredila. U siječnju 2000. godine pobjegli su u Las Vegas, Baleu je bilo 26, Blažić 30 godina, a vjenčao ih je navodno Elvisov imitator. Osvojivši Oscara za najboljeg sporednog glumca u filmu 'Boksač', Bale je rekao novinarima: 'Zbog jedne stvari sam se zagrcnuo... Moja je supruga tijekom našeg braka morala biti udana za toliko različitih likova. Znam da bi to bez nje bilo zaista nemoguće učiniti. Ona je tako dobra, snažna žena.' Sljedeće godine Blažić je bila kaskader u filmu 'Vitez tame: Povratak', u kojem je on glumio Batmana.

Paul Rudd i Julie Yaeger

Nakon glavne uloge u filmu 'Djevojke s Beverly Hillsa' (1995.) Rudd se preselio u New York i po savjetu redateljice Amy Heckerling našao publicista. Kad je stigao u grad, otišao je ravno u ured svog publicista, u kojem je radila i Yaeger. Kako je Rudd kasnio na audiciju, Yaeger se ponudila odbaciti mu kofere do stana njegova prijatelja. Nekoliko dana kasnije, jedva poznajući ijednu živu dušu na Manhattanu, pozvao ju je na ručak. Ostalo je, kako kažu, povijest, u kojoj je datum vjenčanja zabilježen u veljači 2003. godine.

George Clooney i Amal Alamuddin

Dugo smatran jednim od najpoznatijih holivudskih neženja, Clooney se zaljubio u libanonsko-britansku odvjetnicu za ljudska prava kad ju je zajednički prijatelj doveo u njegovu kuću na jezeru Como. Vjenčali su se u rujnu 2014. godine u Veneciji, a Amal je 2017. godine rodila blizance Ellu i Alexandera.

Jennifer Lawrence i Cooke Maroney

Glumica i trgovac umjetninama izvrstan su primjer para koji se savršeno nadopunjuje do te mjere da je teško povjerovati da su se upoznali tek 2018. godine preko zajedničkog prijatelja. Vjenčali su se godinu kasnije, u listopadu 2019. godine, na ceremoniji za 150 uzvanika u Rhode Islandu.

Amy Schumer i Chris Fischer

Glumica i komičarka je od šala na račun svog čuvenog zbrkanog ljubavnog života brzo dogurala do života iz snova kad se udala za sjajnog tipa koji zna kuhati. Chef i autor knjige 'The Beetlebung Farm Cookbook' upoznao je Amy preko svoje sestre Molly, koja joj je bila asistentica. Iskrice su poletjele, a par je sve uspio iznenaditi vjenčanjem u Malibuu u veljači 2018. godine, nakon samo pet mjeseci veze. U svibnju 2019. godine dobili su sina Genea.