PODRŠKA SA SVIH STRANA

Hvale vrijedan potez: I kraljica Elizabeta II dala donaciju za pomoć Ukrajini

03.03.2022 u 23:10

Bionic
Reading

Kraljica Elizabeta II pridružila se članovima kraljevske obitelji koji su ovih dana iskazali svoju podršku narodu Ukrajine

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij prije nekoliko se dana zahvalio vojvodi i vojvotkinji od Cambridgea na njihovoj podršci narodu Ukrajine, a stradanja Ukrajinaca potresla su i princa Charlesa i njegovu suprugu Camillu.

Ni kraljica Elizabeta II koja se nedavno uspješno oporavila od Covid-19 nije mogla ostati po strani.

Kako je izvijestila organizacija DEC (The Disasters Emergency Committee), odnosno Odbor za hitne slučajeve u katastrofama, 95-godišnja kraljica je dala donaciju za Ukrajinu.

'Veliko hvala Njezinom Veličanstvu Kraljici što je nastavila podržavati Odbor za hitne slučajeve i što je dala velikodušnu donaciju DEC-u za Ukrajinu', poručila je ta organizacija.

  • +6
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Joe Giddens / AFP / Profimedia

Inače, jučer su princ Charles i Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, imali vrlo emotivan susret s ukrajinskim veleposlanikom u Ujedinjenom Kraljevstvu. Camilla je bila vidljivo potresena tijekom posjeta jedva suzdržavajući suze no utješila suprugu ukrajinskog veleposlanika u Ujedinjenom Kraljevstvu Vadyma Prystaika, zagrlivši je i rekavši joj: 'Molimo se za vas'.

Svoju su podršku iskazali i Kate Middleton i princ William koji su prošle godine upoznali ukrajinskog predsjednika i njegovu suprugu Olenu u Londonu, a princ Harry i Meghan Markle također su nedavno javno podržali Ukrajince.

'Željeli bismo odati priznanje narodu Ukrajine, koji hitno treba našu stalnu podršku kao globalne zajednice,' rekao je princ Harry prilikom preuzimanja nagrade američke udruge NAACP za svoj dobrotvorni rad.