POBJEDNICA EUROSONGA

Sve je dirnula: Evo što je ukrajinske pjevačica Jamala poručila Rusima

03.03.2022 u 20:10

Bionic
Reading

Ukrajinska glazbenica Jamala koja je 2016. pobijedila na Eurosongu s pjesmom '1944' u kojoj je opjevala tragediju krimskih Tatara, uputila je snažnu poruku Rusima

Jamala je svojim brojnim fanovima na Instagramu pokazala i potresne snimke bijega iz Kijeva sa svojom djecom u automobilu, a trenutačno se nalazi na sigurnom, u Turskoj gdje je pobjegla pred ratnim stradanjima u Ukrajini preko Rumunjske.

'Toliko žrtava, ranjenih... Žene su ovih dana rađale u podrumima. Ne razumijem ovaj krvavi teror. Vjerujem u našeg predsjednika, našu vojsku, naše hrabre muškarce i žene. Mi ćemo pobijediti. Ukrajina se ne može pobijediti! Rusijo, nemoj šutjeti! Recite da ste humani. Razmislite. Zaustavite ovo ludilo!', napisala je Jamala, pravim imenom Susana Alimivna Jamaladinova.

Ovoga je puta uputila snažnu poruku Rusima koje poziva da ne šute i zaustave rat.

  • +5
Jamala Izvor: Profimedia / Autor: Rolf Klatt / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Dragi prijatelji iz Rusije. Moje srce je u komadićima. Stvarno želim ići kući u Kijev. Rusija je 24. veljače započela rat protiv Ukrajine. Rusi, ovo je i vaš rat zbod kojeg vaše civilno stanovništvo već pati i patit će i dalje: zbog nezaposlenosti, siromaštva i međunarodne izolacije. Kada se objavi mobilizacija, vaši će ljudi biti odvedeni u rat u Ukrajinu, gdje ih nitko ne čeka, gdje će slijediti naredbe da pucaju na gradove i, najvjerojatnije, snaći će ih smrt. Ali za to nećete ni znati, jer ruska vlada skriva stvarno stanje i želi da i dalje poslušno šutite', poručila je Rusima Jamala.

Jamala - 1944 (Ukraine) - Eurovision 2016. Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Ako sada ne zaustavite ovaj rat, sutra će doći u vaš dom i uništiti živote vaše djece. Ali možete promijeniti sve. Nemojte šutjeti! Izađite danas u 19:00 na trgove svojih gradova - ovo je prilika da spasite budućnost svoje zemlje i svoje djece', poručila je pjevačica.