SPLETKE I INTRIGE

Hurem prijeti sultanovoj majci, a Ibrahim Jakubu-efendiji!

08.11.2012 u 17:57

Bionic
Reading

Hurem je sigurna da je vladarica harema kriva za smrt njezinog voljenog konja, pa joj odluči ozbiljno zaprijetiti! Za to vrijeme Ibrahim se opet sukobi s Jakub-efendijom zbog njegovog utjecaja na ionako nestabilnu Hatidže

Hurem zahtijeva ostati nasamo sa Sulejmanovom majkom, uvjerena da je upravo ona naredila ubojstvo njezinog najdražeg konja kojeg joj je darovao sultan. Svi se boje da će Hurem nauditi majci sultaniji pa nestrpljivo čekaju rasplet situacije ispred majčinih odaja.

Za to vrijeme, dogovaraju se pripreme za pohod prema Beču. Sultan povjeri svoju vojsku Ibrahimu i proglasi ga vrhovnim zapovjednikom. Kako bi umirio bijesnu Hurem, Sulejman naredi Bali-begu da pronađe i kazni osobu koja je odgovorna za smrt njezinog konja.

Prije nego opet ode na ratište, Ibrahim se sastane s Jakub-efendijom kako bi ga opomenuo zbog širenja laži koje utječu na njegovu Hatidže, koja se još uvijek nije smirila zbog gubitka djeteta. Međutim, Jakub obznani nove, crne prognoze, pa njihov susret završi kobno za jednog od njih.

Kakav će bit rasplet gledatelji mogu pogledati u večerašnjoj epizodi.