THE VOICE

HTV-ov novi show 'bez ismijavanja i voajerizma'

30.09.2014 u 14:28

Bionic
Reading

Devedeset i osam kandidata, četiri mentora, petnaest emisija i samo jedan pobjednik kojem se smiješi glazbena karijera – sve to donosi novi HTV-ov show The Voice čija će prva emisija startati u siječnju iduće godine

Prijave za 'The Voice – najljepši glas Hrvatske' u punom su jeku. Audicije će biti održane u četiri najveća hrvatska grada i show ima intenzivnu pripremnu fazu. 'Do 19. listopada traju prijave, a potom će stručnjaci odlučiti tko ide dalje. To je nešto poput vrlo specifičnog razgovora za posao. Prvo se sluša glas, jer je on najvažniji. To ne znači da morate imati tri oktave. Može to biti glas Željka Bebeka, Vlade Kalembera, neki specifičan glas', objasnio je Aleksandar Kostandinov za tportal.

Četiri mentora, uspješne osobe u glazbenoj industriji, s kojima tek teku pregovori pa se imena još drže u tajnosti, izabrat će najbolje glasove za svoje ekipe.

Ovaj natjecateljski glazbeni show nastao je prema originalnom televizijskom formatu 'The Voice of...', u vlasništvu Talpa Internationala B.V. iz Nizozemske, u kojoj je prije četiri godine emitirana prva sezona, a iako je autor showa John de Mol, otac 'Big Brothera', s HTV-a nam tvrde da neće biti nalik drugim supertalent natjecanjima. 'Razlika je prvenstveno u tome što je ovo show s pozitivnim pristupom natjecateljima. Nema snimanja ni audicija po sobicama, nema ismijavanja, nema voajerizma', priča nam Kostandinov.


'To se zove 'audicija na slijepo'. Gledatelji će vidjeti natjecatelje na ekranu, a mentori će ih samo čuti. Oni sjede na posebnim stolicama, kandidatima okrenuti leđima, i nemaju baš nikakvu mogućnost suditi im na temelju izgleda ili scenskog nastupa. Tako će svaki mentor odabrati 12 kandidata od njih 98', objašnjava Kostandinov.

Od ukupno 15 emisija, njih šest će se emitirati uživo, a glasovat će žiri i gledatelji. O samom će pobjedniku ipak odlučiti publika. On će kao nagradu dobiti trogodišnji ugovor s Universal Recordsom, partnerom ovog showa u cijelom svijetu. Riječ je o trogodišnjoj suradnji, snimanju tri albuma te potencijalnoj glazbenoj karijeri.