zanimljivi dokumentarci

Hrvatski skladatelji o ljubavima, djetinjstvu, odrastanju i svojim hitovima u novom serijalu HRT-a

21.09.2017 u 12:16

Bionic
Reading

Na Drugom programu HRT-a krenulo je emitiranje serijala 'Zauvijek skladatelj'. Hrvatsko društvo skladatelja iniciralo je snimanje 12 dokumentarnih filmova o svojim istaknutim članovima. Tako će idućih 12 ponedjeljaka gledatelji moći vidjeti priče o životu i radu Pere Gotovca, Đele Jusića, Ivice Krajača, Zorana Juranića, Rajka Dujmića, Dubravka Detonija, Frane Paraća, Olje Jelaske, Tamare Obrovac, Alfija Kabilja, Ljube Kuntarića i Bože Potočnika

Riječ je o prvom serijalu koji će gledateljima otkriti kako su živjeli i stvarali autori skladbi koje su obilježile živote milijuna ljudi na ovim prostorima, od kojih su mnoge i danas popularne kao i kad su nastajale.

Serijal otkriva kako su i gdje nastali legendarni hitovi kao što su 'Milena', 'Volim te budalo mala', 'Tvoja zemlja', 'Stare ljubavi, 'Nono, dobri moj nono', 'Tebi grade moj', 'Ave Maria' iz opere 'Gubec beg', 'Magla', kao i skladbe za brojne popularne kazališne predstave, filmove i serije. Umjetnici koji su skladali, recimo to tako, soundtrackove naših života, otvoreno govore o ljubavima, djetinjstvu, odrastanju, prvim susretima s glazbom, društvenom kontekstu u kojem su stvarali i o tome kako žive danas, stoji u priopćenju.

Autor serijala 'Zauvijek skladatelj' je Toni Volarić, snimatelji su Alen Horvatić i Davor Kalaica, a montažer je bio Alen Horvatić. U novoj epizodi serijala 'Zauvijek skladatelj' 25. rujna bit će priča o Rajku Dujmiću.

  • +4
Rajko Dujmić Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL