MAJA CIGLENEČKI

HRT-ova emisija 'Dobro jutro Hrvatska' dobiva voditeljsko osvježenje

11.09.2019 u 17:55

Bionic
Reading

Dobro poznatim voditeljskim imenima HRT-ove emisije 'Dobro jutro Hrvatska', Davoru Meštroviću, Ognjenu Golubiću, Mirku Fodoru, Ljiljani Vinković, Ivani Vilović i Zlati Muck, uskoro će se pridružiti zgodna voditeljica Maja Ciglenički

Ovu magistru engleskog i španjolskog jezika i književnosti (Filozofski fakultet, Zagreb) gledatelji su imali prilike već upoznati u HTV-ovom programu, u koji se javljala s brojnih događanja.

Televizija kao medij Maju je osvojila za vrijeme prve godine fakulteta, tijekom koje je paralelno pohađala program za voditelje u elektroničkim medijima na poslovnom učilištu Experta. Ondje je stekla potrebno znanje za prvi televizijski angažman - vođenje vijesti u OTV-ovoj emisiji 'Serbus Zagreb' prije više od 10 godina.

Lijepa 31-godišnja novinarka se okušala i u prevoditeljstvu te u marketing, ali ističe da je ljubav prema medijima bila jača.

S HRT-om se prvi put susrela 2010. i 2011. u emisijama vanjske produkcije (promidžbena emisija 'ZABA 90 sekundi') te rubrici 'Moj vrt', koja se prikazivala u sklopu emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' u kojoj ćemo Maju premijerno u voditeljskoj ulozi imati prilike vidjeti 17. rujna, točno u 6.55.

'Voditeljstvo me je odvelo u novinarstvo, stvaranje i uređivanje sadržaja, katkad i spikiranje, a najdraža su mi bila javljanja uživo za HTV 1 u sklopu emisije 'Život je lijep', uz urednika Danijela Despota. Put sam nastavila s odličnom ekipom Radio Sljemena, a početkom rujna ove godine Zlatko Turkalj uzeo me 'pod svoje' i tako sam se pridružila ekipi 2. programa Hrvatskog radija. Veselim se što ću prvi put kombinirati radio i televiziju, volim i jedan i drugi medij i smatram da su ovi angažmani došli u pravom trenutku. Spremna sam za nove izazove, veselim se dinamičnom okruženju i jedva čekam zakoračiti u novu avanturu!', kaže lijepa voditeljica čije skoro pojavljivanje u emisiji 'Dobro jutro Hrvatska' s nestrpljenjem iščekuju i njezini najveći obožavatelji - dvogodišnji sinčić Luka i suprug Bojan.

Maja Ciglenečki Izvor: HRT / Autor: HRT