IZIDOR PELAJIĆ

Osvježenje na HRT-u: Nakon više od 9 godina meteorolozi dobivaju novo pojačanje

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo HTV

U emisiji 'Dobro jutro Hrvatska' ovog petka voditelji su predstavili Vodičanina Izidora Pelajića kojeg će gledatelji moći pratiti kao još jedno pojačanje u ulozi meteorologa

Izidor Pelajić novi je meteorolog nakon više od 9 godina. Njegove kolegice iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) i to čak njih tri, počele su raditi za HTV prošlog ljeta, a posljednji novi muški član ekipe koja svakodnevno priprema HTV emisije i priloge s meteorološkim sadržajem bio je potkraj lipnja 2010. godine dipl. ing. Tomislav Kozarić.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo HTV

Izidor Pelajić rođen je 14. lipnja 1986., a 2014. je diplomirao na studiju meteorologije i fizičke oceanografije na Odsjeku geofizike zagrebačkog Prirodoslovno matematičkog fakulteta. Kao student je počeo raditi na projektu 'EUMETSAT Training Placement'. Kvalitetan rad, a i uspjeh na natječaju omogućio mu je stalni posao u DHMZ, u Službi za vremenske analize i prognoze, gdje je kao meteorolog prognostičar od lipnja 2017. godine počeo surađivati i s Hrvatskim radijom.

'Očekujem malu tremu, i to ne od samog nastupa već od želje da što bolje primijenim i odradim sve one silne naputke i savjete koje sam dobio. Radi se o stručnom dijelu programa i želja mi je da se te važne informacije o vremenu dobro prenesu. Tim više što mi je razumljivo da su to mnogima i najgledanije TV minute zato što vrijeme ima velik utjecaj na naš život', izjavio je Izidor Pelajić koji će nekoliko puta mjesečno pripremati meteorološka izvješća za emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' i 'Vrijeme' nakon 'Dnevnika' u 12 sati, te osvježavati vremenske prognoze koje se ujutro pojavljuju u HRT METEO aplikaciji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!