DUG I TRNOVIT PUT

Hollywood joj nikada nije pružio priliku kakvu zaslužuje: Kako je odluka da se fotografira gola Jessicu Biel umalo koštala karijere

24.10.2022 u 06:15

Bionic
Reading

Mnoge su generacije, odrastajući 90-ih, s nestrpljenjem iščekivale nove epizode serije ‘U sedmom nebu’. Priča o mnogobrojnoj obitelji protestantskog svećenika i njihove svakodnevne dogodovštine oduševljavale su sve, stoga ne čudi da se ona prikazivala čak deset sezona. Mnogi možda i ne znaju da je upravo ta serija otvorila vrata Hollywooda Jessici Biel, najstarijoj kćeri u obitelji Camden

Prema svemu sudeći, Hollywood je tek sada počeo shvaćati kakav dragulj već desetljećima čuva u svojim ladicama. Zvijezda tinejdžerske serije ’U sedmom nebu’ godinama je čekala priliku u kojoj bi pokazala što sve zapravo može i zna, a čini se da je to dočekala dvjema ulogama - onom u ‘Grešnici’ te najnovijom u ‘Candy’.

Ljepuškasta glumica, za kojom su patili mladići iz cijelog svijeta, a osobito oni iz Amerike, godinama se trudila dokazati da je puno više od toga. No iz nekog razloga Hollywood Jessici Biel i nije bio pretjerano naklon.

Rođena 3. ožujka 1982. u Elyju u Minnesoti kao Jessica Claire Biel, odrastala je uz majku Kimberly, domaćicu i duhovnu iscjeliteljicu, te oca Jonathana Biela, poslovnog savjetnika i radnika General Electrica, te mlađeg brata Justina, koji je pokrenuo i vodi liniju ekoloških dodataka.

Tijekom odrastanja obitelj Biel često se selila pa su tako živjeli u Teksasu, Connecticutu i Woodstocku u državi Illinois, da bi se konačno skrasili u Boulderu u državi Colorado. Tamo se Jessica napokon mogla posvetiti treninzima nogometa i gimnastike. Od najranije je dobi pokazivala naklonost svemu što ima vezi s glumom i izražavanjem, stoga je rano počela odlaziti i na satove plesa i pjevanja.

‘Imala sam misiju kao dijete. Bila sam od one djece koja su molila i molila dok to ne bi dobila. Tražila sam da me vode na sate glume, na predstave, na audicije, a moji su roditelji to prihvatili i podupirali me’, prisjetila se svojedobno, a osobito je bila fascinirana mjuziklom 'Annie'.

Riječ je o jednom od najpoznatijih mjuzikala na svijetu, o djevojčici iz sirotišta, a njezina fascinacija rezultirala je time da je bila zamjena za predstavu koja se prikazivala u Connecticutu. U mjuziklima je zapravo glumila od devete godine, a imala je glavne uloge u produkcijama poput ‘Moje pjesme, moji snovi’, ‘Ljepotica i zvijer’ itd.

  • +12
Jessica Biel Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Sa 11 godina zagrebla je i u modni svijet, a zahvaljujući modnom natjecanju 1994. godine, na kojem je sudjelovala, osvojila je školarinu u Los Angelesu i tada prvi put dobila agenta, ali i profesionalnog menadžera. Počela je dobivati sve više reklamnih kampanja, a snimila je i televizijske reklame poput onih za boje Dulux i čips Pringles.

Jessica Biel - 'U sedmom nebu' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Tri godine kasnije, sa samo 14, nakon nekoliko audicija za televizijske pilote, dobila je ulogu Mary Camden, najstarije kćeri protestantskog svećenika u obiteljskoj drami ‘U sedmom nebu’. Upravo to je za nju bila prekretnica jer je 1997. godine dobila ulogu u filmu ‘Uleejevo zlato’, u kojem je glumila unuku Petera Fonde i osvojila svoju prvu nagradu - Young Artist Award.

U proljeće 1998., tijekom pauze od snimanja ‘U sedmom nebu’, glumila je u filmu ‘Dolazim kući za Božić’, a onda je sa 17 imala poprilično riskantan fotosession za ožujsko izdanje magazina Gear. Producenti serije ‘U sedmom nebu’ bili su bijesni te su čak podigli tužbu protiv Geara.

Candy - trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Ona sama tek je naknadno izrekla svoje žaljenje što je napravila takvo što, tvrdeći da su je iskoristili, kao i da su joj pokazali drugačije fotografije od onih koje su na kraju bile objavljene. No prava je istina bila da je svojim golim fotografijama željela izvući se iz potpisanog ugovora s televizijskom kućom WB, no to joj nije uspjelo. Svoj ugovor morala je odraditi do kraja te je napustila seriju tek u šestoj sezoni.

  • +14
Serija 'Candy' Izvor: Profimedia / Autor: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

S vremenom su se počele nizati uloge: u filmu ‘Vruće igre’ s Freddiejem Prinzom Jr., potom uloga promiskuitetne studentice u filmu ‘Pravila privlačnosti’, kojim je izazvala podvojena mišljenja, ali i stekla pravu vojsku obožavatelja. A onda je stigao ‘Teksaški masakr motornom pilom’, pravi kino hit koji joj je otvorio do tada mnoga zatvorena vrata.

S vremenom se iz romantičnih komedija prebacila na akcijske filmove, no sve što je snimila nije postiglo nikakav pretjerani uspjeh. Tijekom godina snimila je i mnoge nezavisne filmove, a odlučila je i sama producirati filmove i serije u koje vjeruje. Tako je 2017. snimila i producirala seriju ‘Grešnici’, zahvaljujući kojoj je dobila svoje prve nominacije za Zlatni globus i Emmy, a dvije godine kasnije glumila je novinarku u drami ‘Limetown’. Mnogi smatraju da je njezina posljednja serija za Hulu, ‘Candy’, vrhunac njezine karijere, zahvaljujući kojem će Hollywood napokon prepoznati njezin nevjerojatni talent.

Kada je riječ o njezinom privatnom životu, poznato je to da je od 1998. do 2001. bila u vezi s kolegom Adamom LaVorgnanom, s kojim je glumila u seriji ‘U sedmom nebu’, dok je od 2001. do 2006. imala pomalo turbulentnu vezu s Chrisom Evansom.

U siječnju 2007. pronašla je, čini se, onog pravog u glazbeniku i glumcu Justinu Timberlakeu. Njihova je veza od samog početka izazvala pravu medijsku buru, a oni su je držali za sebe. Zaručili su se u prosincu 2011., da bi se u listopadu 2012. vjenčali u talijanskom resortu. Nakon vjenčanja dali su službenu izjavu za američki magazin People, u kojoj je tek stajalo:

Divno je biti u braku, ceremonija je bila predivna i bilo je uistinu posebno biti okružen obitelji i prijateljima.’ Prvog sina Silasa Randalla dobili su u travnju 2015., a trudnoću s drugim sinom Phineasom glumica je čuvala u tajnosti do samog kraja. Dječak je rođen u srpnju 2020., nedugo nakon što su paparazzi snimili Timberlakeovo neprilično ponašanje s kolegicom na snimanju filma.

Naime portal The Sun ekskluzivno je u studenom 2019. objavio video i fotografije na kojima Justin Timberlake drži za ruku glumicu Alishu Wainwright, zvijezdu Netflixove serije 'Raising Dion'. Njih dvoje snimljeni su tijekom provoda u New Orleansu, u kojem su zajedno snimali film, a na fotografijama koje su obišle svijet moglo se vidjeti da su Justin i Alisha poprilično bliski.

Na fotografijama se jasno vidi kako Alisha i Justin sjede za istom stolom i uživaju u alkoholnom piću na balkonu, a u jednom trenutku zanosna crnka stavlja ruku na Justinovo koljeno. Umjesto da se pobuni, nekoliko sekundi kasnije pjevač je prima za ruku.

Romantično držanje za ruke potrajalo je dovoljno dugo da paparazzi zabilježe taj trenutak, a zabilježili su i scenu kada pjevaču prilazi druga djevojka koja ga pokušava povući za ruku da ustane, ali činilo se kako je pop zvijezda previše popila za to. Bilo kako bilo, Jessica je očito odlučila prijeći preko te javne sramote.

  • +3
Jessica Biel Izvor: Profimedia / Autor: John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia

O svojim sinovima svojedobno je rekla: ‘Tako ih je slatko vidjeti zajedno. Obojica misle da je onaj drugi smiješan. Silas je rođen za pozornicu, želi zbijati šale i biti u centru pažnje, a Phin stalno gleda u njega. Sve što Silas radi je smiješno, pa je onda i sve što Phin napravi urnebesno smiješno. Po cijele se dane smiju jedan drugome.’