VRIJEME JE ZA PROMJENE

Hoće li se ikada više vratiti u Monako? Princeza Charlene razmišlja o radikalnom potezu

09.03.2022 u 06:55

Bionic
Reading

Oporavak monegaške princeze Charlene i dalje traje u klinici na nepoznatoj lokaciji u Švicarskoj, a prema šturim informacijama koje stižu do javnosti, vrlo dobro napreduje. Ipak, kako se šuška, nakon što je imala vremena dobro promisliti o svemu, Charlene navodno namjerava radikalno promijeniti svoj život

Izjava 63-godišnjeg princa Alberta, dana francuskim novinama Nice Matin, mnogima je dala razlog za nadu. 'Princeza Charlene je puno bolje i nadam se da će se vrlo brzo vratiti u kneževinu', rekao je Albert i potom, samo nekoliko sati kasnije, otputovao na nepoznatu lokaciju u Švicarskoj, na kojoj je smještena njegova supruga, kako bi dogovorili detalje njezinog povratka.

No, prema svemu sudeći, razgovor nije tekao u smjeru kojem se princ Albert nadao. Istina je da se 44-godišnja princeza Charlene dobro oporavlja. Napokon dobro spava i trezveno razmišlja, no, kako pišu neki mediji, povratak u Monako za nju nije opcija. Ono o čemu sanja je miran život sa sedmogodišnjim blizancima Jacquesom i Gabriellom daleko od zidina palače.

Tijekom terapije princeza Charlene napokon je dobila priliku puno razmišljati i spoznati neke stvari, ali i promisliti o životu i onome što želi.

  • +7
Princeza Charlene Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

'Shvatila je da za nju ne bi bilo ni najmanje dobro da se vrati u Monako', otkrio je izvor blizak Charlene za Voici. Navodno je upravo jedan od glavnih razloga njezinih problema s psihičkim zdravljem bio pritisak koji joj je javnost nametala u Monaku. Charlene se jednostavno ne osjeća dobro u palači i nedostaje joj rodna Južnoafrička Republika, a poznato je i to da se nikada nije uklopila u visoko monegaško društvo.

Stoga je boravak u domovini, produžen zbog zdravstvenih komplikacija, za nju bio najbolje moguće rješenje, no ono što joj je najviše nedostajalo njezina su djeca. Čak i sada, tijekom boravka u klinici, vidjela ih je svega četiri puta, kada je Albert došao s njima u posjet u trajanju od nekoliko sati.

A sve vrijeme njezina izbivanja majčinsku figuru pokušala im je nadomjestiti njihova teta, princeza Caroline, no prema mišljenju onih dobro upoznatih sa svime što se događa u palači, njezini su stavovi poprilično konzervativni.

  • +7
Princ Jacques i princeza Gabriella Izvor: Profimedia / Autor: CRY-Niviere / The Photo One / Profimedia

Upravo zbog toga Charlene strahuje da bi, ako ništa ne poduzme, njezini blizanci mogli živjeti u zlatnom kavezu. Kada je doznala da je Caroline na sebe preuzela i njihovo školovanje, pa se djeca trenutno školuju kod kuće, Charlene se naljutila i posvađala se s Albertom zbog toga.

Jacques i Gabriella nikada neće moći imati normalno djetinjstvo, posebice jer se zna da bi upravo sedmogodišnjak jednoga dana trebao naslijediti oca na čelu Monaka dok će Gabriella preuzeti svoje dužnosti.