JACQUES I GABRIELLA

Učinit će sve za svoju djecu: Princ Albert uputio je neobičan zahtjev kineskom predsjedniku

11.02.2022 u 10:52

Bionic
Reading

Nakon što je od kineskog predsjednika Xi Jinpingom na dar dobio maskotu ovogodišnjih Zimskih olimpijskih igara, princ Albert za njega je imao veliku molbu

Kao veliki zaljubljenik u zimske sportove, ali i u Olimpijske igre, nije ni čudo da 63-godišnji princ Albert pomno prati što se događa u Kini, na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama.

Kako bi bio potpora monegaškim sportašima, monegaški je vladar otputovao čak u Peking, a svoj boravak u Kini koristi i za održavanje diplomatskih odnos s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom.

Kada je nakon sastanka Albert dobio na dar maskotu pande, Bing Dwen Dwena, princ nije dvojio ni trenutka da zamoli predsjednika za veliku, ali i njemu iznimno važnu uslugu.

  • +7
Princ Jacques i princeza Gabriella Izvor: Profimedia / Autor: CRY-Niviere / The Photo One / Profimedia

'Mogu li vas zamoliti za veliku uslugu? Mogu li dobiti još jednu maskotu? Znate, imam blizance i ako donesem kući samo jednu...'

Naravno, kineski predsjednik je s oduševljenjem ispunio zahtjev monegaškog vladara kako bi se izbjegle bilo kakve svađe među sedmogodišnjim blizancima, princom Jacquesom i princezom Gabriellom.