ZAKONI SE POŠTUJU

Hoće li Meghan Markle, nakon preseljenja u domovinu, morati financirati svog supruga?

02.04.2020 u 09:45

Bionic
Reading

Kako je otkrio jedan od vodećih imigracijskih odvjetnika, život za princa Harryja u Americi neće biti nimalo lagan, osobito ako poželi tamo i raditi. I dok mu je u Kanadi, koja je zemlja Commonwealtha, to bilo dozvoljeno, u Americi su drugačija pravila

Kako bi mogao živjeti i raditi u Americi, princ Harry će morati dobiti zelenu kartu, a za koju ima tri opcije - može financirati samog sebe, može ga financirati njegova 38-godišnja supruga Meghan Markle ili neka druga osoba s američkim državljanstvom. Od jučer, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa i službeno više nisu radni članovi kraljevske obitelji te su financijski potpuno neovisni.

I dok je u Kanadi kraljičin unuk mogao bez problema živjeti i raditi, jer je ona članica Commonwealth, sasvim druga pravila zadesila su ga u Los Angelesu, u koji se par nedavno preselio sa sinčićem Archiejem.

Kako je za Page Six otkrio vodeći imigracijski odvjetnik iz New Yorka, Harry će prvo morati dobiti privremenu dozvolu, s kojom će moći kretati slobodno Amerikom, ali i raditi, a sve to dio je procesa dobivanja stalne dozvole. Nakon tri godine života sa zelenom kartom Harry će napokon moći aplicirati i za američko državljanstvo, no tada će se morati odreći svoje kraljevske titule i pozicije šeste osobe u redu za tron.

  • +12
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Justin Goff / Goff Photos / Profimedia

Pretpostavlja se da, otkako su stigli u Los Angeles, princ Harry ima ili regularnu turističku vizu, B1/B2, ili diplomatsku A1 vizu, koja je namijenjena za vladine djelatnike i diplomate. S bilo kojom od tih viza on ne smije raditi. Sudeći po posljednjoj izjavi na Twitteru američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je jasno dao do znanja kako Amerika neće plaćati milijunske iznose za njihovo osiguranje, očito je da, ukoliko ima A1 vizu, ona neće dugo trajati.