GLUMICA OTVORENO

Helena Minić Matanić progovorila o zlostavljanju koje je osjetila na svojoj koži: 'Skidam kapu svakoj ženi koja je u ovom trenutku uspjela izaći sa svojom pričom van'

17.03.2021 u 23:09

Bionic
Reading

Poznata Puljanka se često se znala našaliti kako je za nju trudnoća normalno stanje jer je rodila troje djece u četiri godine – kćer Lolu, te sinove Maxa i Nea. Helena Minić Matanić na neko vrijeme je glumu stavila na čekanje, ali uskoro se vraća kazališnim daskama. Pričala je o majčinstvu, strahovima, a po prvi put i o neugodnoj epizodi iz prošlosti

'Djeca mi daju snagu da nastavim tamo gdje sam bila. Naravno, ne tim tempom, ali mislim da je jako bitno zbog njih da ipak vide majku koja je zadovoljna', izjavila je Helena Minić Matanić za IN Magazin Nove TV. Progovorila je i o majčinskim strahovima. 'Strahovi su ogromni. Svatko tko dobije i jedno, dvoje ili petero djece zna koja količina straha ti se počinje javljati i o čemu sve misliš i koliko si paranoičan', kaže glumica.

Petogodišnja Lola, trogodišnji Max i jednogodišnji Neo 'krivci' su za to što se zadnji put naspavala, priznala je, prije šest godina. 'Najjače mi je kad netko kaže: 'Ja to ne bih mogla'. A što ti drugo preostaje? Moraš, želiš', naglašava glumica. Priznala je da bude dana kad kuka, plače. 'Relanost nisu Instagram i situacije sad sam negdje došla, imam crveni ruž i naočale. To je nešto dijametralno suprotno od toga', ističe glumica. Uskoro se nada povratku na kazališne daske. 'Ja sam bez kreativnosti kao cvijet bez sunca i vode. Uvenula sam, trebam nešto. Spremam kazališnu predstavu, tako da sve u svoje vrijeme', najavila je.

Početkom godina srpska glumica Milene Radulović pokrenula je lavinu svjedočanstava zlostavljanih žena, a to je na svojoj koži osjetila i Helena. 'Kad se počelo govoriti o svemu tome, moram priznati da sam ušla u neki veliki sram, a zapravo sam bila najviše ljuta na samu sebe. Zato što se nisam znala drugačije postaviti, drugačije izboriti pod cijenu ne bavljenja više nikada svojom profesijom, zauzeti se za sebe', rekla je. To joj se dogodilo na početku njezine karijere, a smatra da je zlostavljanje prisutno u svim društvenim profesijama. 'Skidam kapu svakoj ženi koja je u ovom trenutku uspjela izaći sa svojom pričom van', poručila je Helena Minić Matanić.

  • +3
Helena Minić Matanić Izvor: Pixsell / Autor: Danijel Berkovic/PIXSELL